hirdetés

2020.03.03. 11:46

A legegyszerűbb krémleves receptek a legnagyszerűbbek

Egy forró levesre vágysz, de nincs kedved órákig a konyhában állni? Készíts egy finom krémlevest azokból a zöldségekből, amiket a hűtőben találsz! Még a boltba sem kell elmenned.

Vannak olyan, hogy nem jutsz meleg ételhez egész nap, mert egyik helyről a másikra rohantál és épphogy csak csillapítani tudtad az éhségedet valami gyors harapnivalóval. Ilyenkor hazaérsz, és nem tudsz másra gondolni, mint egy meleg levesre.

Ahhoz már valószínűleg nincs energiád, hogy órákig főzőcskézz, de ha nem jutsz meleg ételhez, akkor biztosan rosszul végződik a napod. És azoké is, akik a közeledben vannak 😊

A legpraktikusabb megoldás ilyenkor egy finom, gyors és egyszerű krémleves, ami átmelegíti minden porcikád. Kövesd egyszerű ötleteinket a tökéletes krémleveshez, és mindenki megnyalja vacsora után az ujját.

Hagyományos ízekre vágysz?

Akkor nem kell más, mint egy paradicsom krémleves, amibe, ha gyerekeid vannak akkor a betű tésztát is belefőzheted. Ha felnőtteknek készíted, és egy picivel több időd van, szaggass bele füstölt sajtos nokedlit.

A gyerekek édesen szeretik, te pedig inkább az olaszos, zöldfűszeres változatot szereted? Alapnak készíts egy natúr paradicsomlevest, a végén pedig a gyerekekét ízesítsd egy kicsit több cukorral, míg a sajátodat olyan zöldfűszerekkel, mint a bazsalikom vagy oregánó.

Mi legyen az alaplé?

Zöldség krémleveseknél a zöldséget valamilyen leves alaplében érdemes megfőzni. Ha nincs otthon lefagyasztva húsleves alapleved, a legegyszerűbb megoldás, ha leveskockát használsz.

Legyen rántás?

Ha könnyű levesre vágysz, a rántást egészen nyugodtan felejts el. Sűríteni tudod a krémleveseket úgy, hogy kevésbé higítod őket, de jó megoldás az is, ha a zöldségek mellé főzöl pár szem krumplit, így ez lesz a „sűrítő anyag”. A liszt elkerülésével ráadásul két legyet ütsz egy csaőásra, hiszan rögtön egy gluténmentes levest készíthetsz így.

Paradicsom krémleves

Hozzávalók

1 üveg MAGGI Bazsalikomos-fokhagymás szósz

2 tk cukor

3 dl liter víz

só, bors ízlés szerint

friss bazsalikom levél

1. A MAGGI Bazsalikomos-fokhagymás szószt öntsd fel a vízzel, tedd bele a cukrot és sózd, borsozd ízlés szerint.

2. Forrald fel a levest, majd legvégül dobd bele az aprított bazsalikom leveleket.

Ha túl hígnak érzed, egy kis tálkába tegyél 1 ek étkezési keményítőt, szedj hozzá pár kanállal a levesből, keverd csomómentesre, majd folyamatos kavargatás mellett öntsd a leveshez és rottyants rajta egyet.

Krémlevest szinte bármilyen zöldségből egyszerűen készíthetsz. Amellett, hogy percek alatt kész, és szinte elronthatatlan, még nagyon egészséges is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában