Hirdetés

2021.12.11. 10:00

A MÁV-Volán-csoport 2021-es fejlesztései Veszprém megyében

Közel másfél éve közös úton jár a MÁV-Volán-csoport, ami Magyarország legnagyobb közösségi közlekedési vállalataként csaknem 800 millió utast szállít évente. Közös cél, hogy hosszú távon létrejöjjön az egységes és összehangolt autóbuszos és vasúti menetrend, az egységes jegy- és tarifa rendszer és utastájékoztatás. A 2021-es évben számos közös fejlesztés valósult meg az országban ennek érdekében. A forgalomba álló új járműveknek, a megújuló vasút- és busz állomásoknak, a korszerűsített pályaszakaszoknak, a bevezetett új menetrendeknek és a kedvezményes díjtermékeknek köszönhetően a fenntarthatóbb közösségi közlekedést választó utasok számára egyre jobb utazási feltételeket biztosít a vállalatcsoport.

„A MÁV-Volán-csoportnál a magyar vasút 175. jubileumi évében, a Vasút Európai Évében, 2021-ben is a modern és versenyképes közösségi közlekedésért dolgoztunk. Fenntartható és utasbarát szolgáltatásaink fejlesztéséért megyéinkben új járműveket állítottunk forgalomba, optimalizált és összehangolt vasúti és közúti menetrendet alkottunk, fejlesztettük szolgáltatásaink színvonalát, pálya- és állomásfelújításokkal javítottunk a menetrendszerűségen. A MÁV-Volán-csoport egy nagy, összetartó szervezet, melynek célja közös: megteremteni hazánkban a modern közösségi közlekedést, melyben a MÁV és a Volánbusz együtt szolgálja az utasok érdekeit és a környezetvédelmet.”  - mondta lapunkban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. 

Kiemelte:

 Korunk legnagyobb változása a klímaváltozás megállítása, ennek keretében a széndioxid kibocsájtás csökkentése, a gazdaság és a társadalom működésének fenntarthatóvá tétele. Fejlesztéseink mellett, amelynek keretében a széndioxid kibocsájtásunkat jelentősen tudjuk csökkenteni nagyon fontos az, hogy a fogyasztókat, az utasainkat is rábírjuk arra, hogy az egyéni közlekedési módok helyett válasszák a sokkal fenntarthatóbb közösségi közlekedést, a vasúti vagy a közúti buszos közlekedést.

Menetrendfejlesztés

December 12-től a téli menetrendben is kétóránként biztosítjuk a Balaton északi partjának közvetlen budapesti kapcsolatát sebesvonatokkal.

Óránként közlekednek személyvonatok Tapolca és Balatonfüred, továbbá Székesfehérvár és Balatonfüred között.

Szabadbattyán és Balatonfüred között befejeződött a villamosítás a NIF Zrt. beruházásában. Korszerű motorvonatokkal biztosítjuk a komfortos, környezet- és utasbarát közlekedést. Ezzel együtt az északi és a déli part megközelítése még gyorsabbá vált a kiszámítható vasúti menetrend és rövidebb menetidők miatt.

A nyári menetrend módosításnak köszönhetően a Siófok és Veszprém között közlekedő, valamint a déli parthoz közeli településeket érintő autóbuszok a jelenleginél egyenletesebb elosztás, és többségében a vasúti közlekedéshez hangolt menetrend szerint indulnak.

Április óta Győr és Veszprém között, sűrűbben közlekednek a vonatok. A turisztikai szezonban számos vonat nagy befogadóképességű kerékpárkocsival közlekedett, ezzel a szolgáltatással jövő nyáron is találkozhatnak utasaink.

A részletekért kattintson IDE!

Okosjegy

Új, kizárólag a digitális csatornákon, az Elvirában és a MÁV mobilalkalmazással megvásárolható jegytípust, Okosjegyet vezettünk be a turisztikai szezonra, a balatoni vonatokra, melyek elérhetőek lesznek a jövő nyáron is.

A korlátozott számban kapható jegyekkel a menetjegy megváltásának időpontjától függően a szokásosnál lényegesen olcsóbban biztosítottuk az utazást.

Idén, a nyári szezon idején Budapestről a balatoni állomásokra, így Balatonfüredre és Tapolcára is 2021 forintért lehetett jegyet váltani. Okosjegy nélkül Balatonfüredre 2520, Tapolcára 3410 forintért lehetséges a jegyvásárlás.

Balatoni jegyek

A nyári időszakban a Balaton24 és Balaton72 Duo jegyek a Balaton menti vasútvonalakon és a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbusz járatokon is korlátlan utazást biztosítottak egy vagy 3 napra. A napijegyek a MÁV-START személypénztáraiban, valamint a MÁV applikációban vásárolhatók meg.

A nyári szezonban bevezetett új balatoni kerékpárjeggyel 99 forintos alapáron szállíthatták a kerékpárt, akik bármely balatoni állomásról indultak vagy oda érkeztek.

Bakony napijegy 

Az adott napon korlátlan utazási lehetőséget biztosított a turisztikai szezonban a Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz kijelölt környékbeli járatain.

Helyi buszbérletek a MÁV appban

Már a pápai, várpalotai és veszprémi helyi összvonalas havi, a tanuló és a nyugdíjas bérletek is elérhetőek a MÁV mobilalkalmazásban. Ugyanezen termékeket, továbbá a teljes árú vonaljegyet a vasúti pénztárakban is meg lehet váltani.

Új buszok

Idén 40 új járművel bővült a Volánbusz állománya a megyében. Az új buszokkal évente több mint 5,6 millió utasunk számára tesszük biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatásunkat. A modern buszok sokkal kevesebb károsanyagot bocsátanak a környezetbe.

Magyar Falu Program

A Magyar Falu Program keretében a megye 3 vasútállomásán – Marcaltő, Nemesgörzsöny és Rábahíd – telepítünk fedett kerékpártárolókat, esőbeállókat és padokat, valamint az utastájékoztatási felületeket is megújítjuk.

 

 

Címkék#máv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában