Hirdetés

2022.06.16. 05:41

5+1 tipp az ideális jakuzzi kiválasztásához

Egy jakuzzi vásárlásával évtizedekre szóló döntést hozunk, ezért különösen fontos, hogy olyan típust válasszunk, ami magunk és családunk igényeinek egyaránt megfelel. Az Aura Wellness Stúdió szakértői elárulják, mire érdemes odafigyelni jakuzzi vásárláskor. Tartson velünk!

Fotó: CHRIS WIMPEY

Szánjunk időt a tervezésre jakuzzi vásárlás előtt

Nyilván minél előbb szeretnénk egy finom itallal ejtőzni az új jakuzzinkban, azonban az elhamarkodott döntések később akár jelentős költséget is jelenthetnek. Ezért a tényleges vásárlás előtt érdemes utánajárni a legfontosabb tudnivalóknak és ellátogatni olyan szaküzletekbe, ahol szakmailag is elismert értékesítők mutatják be a termékeiket. Az a legszerencsésebb, ha márkafüggetlen értékesítőt találunk és a bemutatóteremben lehetőség van a jakuzzik kipróbálására is. Sok bosszúságtól megkíméljük magunkat, ha a jakuzzi vásárlás előtt az értékesítő segítségével felmérjük a medence helyét, illetve a víz- és villanylehetőségeket, hogy felkészülten alakíthassuk ki az otthoni wellness terünket.

Kültéri, beltéri vagy felfújható jakuzzit válasszunk?

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy házunk vagy kertünk alkalmas medence elhelyezésére, még mindig hátra van a konkrét modell kiválasztása. Ez egy elsőre kilátástalannak tűnő feladat, de amint tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, máris egyszerűbbé válik a döntés.

“A piacon számtalan kültéri és beltéri jakuzzi modell közül választhatunk, ezért a technikai részletek mellett fontos átgondolni, mely típus passzolna leginkább életvitelünkhöz, otthonunk stílusához. Szaktanácsadóként minden alkalommal felmérjük ügyfeleink személyes igényeit, hiszen az a célunk, hogy megtaláljuk a számukra ideális masszázsmedencét.” - mondja Csillag Tamás, az Aura Wellness Stúdió tulajdonosa.

Legyen kényelmes a masszázsmedencénk!

Magától értetődőnek tűnhet, hogy minden masszázsmedence kényelmes, hiszen azért vesszük, hogy ellazuljunk benne, a valóságban ez mégsem ilyen egyszerű. A kiválasztásnál ügyeljünk a jakuzzi méretére és kialakítására. Nem mindegy mekkora terünk van, jó helyre esik-e a nyaktámasz, ki tudjuk-e nyújtóztatni a lábunkat.

Rengeteg gyártó például feleslegesen sok befúvót helyez el a jakuzzijában, ami által a ténylegesen megmasszírozandó izomcsoportjaink nem tudnak ellazulni, hiszen minden ponton stimulálják a hátunkat. Nem feltétlenül csak a befúvók száma a fontos, hiszen az sem mindegy, hogy azok milyen pozícióban helyezkednek el, illetve, hogy külön-külön szabályozhatók-e. Érdemes rákérdezni, hogy pontosan milyen élettani hatások és szempontok szerint tervezték medencét és a befúvók elhelyezkedését. A legnevesebb gyártók szakértő orvosokkal együttműködve alakítják ki masszázsmedencéiket, hogy azok a legtökéletesebb masszázsélményt tudják a vízben nyújtani.

A víztisztaság alfája és omegája a jakuzzi szűrőrendszere

A jakuzzi vásárlás egy másik kardinális pontja a víztisztítás kérdése. A masszázsmedencékben fokozottan kell figyelni a víz higiéniájára, ugyanis nagyon komoly fertőzések keletkezhetnek egy rosszul kezelt vagy rossz szűrőrendszerrel ellátott medence vizében.

“Fontos, hogy jakuzzink szűrőrendszere folyamatosan, 24 órán keresztül tartsa tisztán a vizet, ezért alapvető, hogy a jakuzzi szűrők darabszáma és a szűrőfelületek mérete is passzoljon a kiválasztott medence paramétereihez.” - mondja Csillag Tamás, majd hozzáteszi: “Ehhez kérjük bátran szakértő tanácsát, aki segít az optimális jakuzzi szűrőbetétek és kiegészítők kiválasztásában.”

Ha a masszázsmedencénk szűrőrendszere megfelelő, akkor is szükség lehet néhány rásegítő rendszerre, ami a fizikai szűrőhatást biológiai módon segíti. Ilyenek például az ezüstion patron, az ózongenerátor, a sóbontó rendszer vagy a környezetbarát AquaFinesse vízkezelő rendszer is. Ezeknek szintén érdemes utánanézni vásárlás előtt.

Ne csak a jakuzzi árát, az energiafogyasztását is nézzük!

“Bármennyire is meglepő, mivel hosszú távra tervezünk egy jakuzzival, ezért annak a fogyasztása az egyik legfontosabb szempont a választás előtt. Sok ügyfelünk abba a hibába esik, hogy az alacsonyabb árfekvésű modellek felé hajlik, majd a fenntartási költségeknél meglepődve tapasztalja, hogy néhány év alatt kifizeti a különbözetet.”

Az egyik legfontosabb dolog az energiatakarékosság szempontjából, hogy a medencénk minden oldalról minimum 10-20 centiméter vastagságú, zárt cellás habszigetelést kapjon, így a megtermelt hő bent marad. Ráadásul, mivel a meleg leginkább felfelé távozik, nagyon fontos, hogy milyen vastagságú és merevségű jakuzzi tető van a medence tetején. Természetesen a thermotető héjazatra való pontos illeszkedése sem elhanyagolható.

+1 A jakuzzi medence a pihenésről szól

Amennyiben megtaláltuk az ideális darabot és megbizonyosodtunk arról, hogy a fenti feltételek mind teljesülnek, dőljünk hátra nyugodtan és élvezzük a jól megérdemelt pihenést. Hiszen a jakuzzi vásárlás önmagában arról szól, hogy teszünk magunk és családunk jóllétéért, egészségéért.

Aura Wellness Stúdió

8200 Veszprém, Török Ignác utca 4

www.aurawellness.hu

[email protected]

+36 20 958 0317


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában