Hirdetés

2022.06.10. 06:00

Szigetelés polisztirollal

Az épületek szigetelésére számos lehetőség van, de ha költséghatékonyak szeretnénk lenni, akkor biztosan felvetődik lehetőségként a polisztirol hőszigetelő lapok használata. Többféle szintetikus keményhab közül választhatunk:

Expandált (EPS) 
Az expandált polisztirol ömlesztett gyöngy formában és táblás kivitelben egyaránt elérhető. A gyöngy változat üregek utólagos kitöltésére alkalmas, táblás formában, kevés kivételtől eltekintve, szinte bármilyen épületszerkezethez használható.  A táblás változatban a gyöngyök között levegő található, mégsem szellőzik igazán jól, ám kiválóan szigetel. Hőátbocsátási tényezője alacsony. Külső falak, lapostetők, magastetők szigetelésére is alkalmazható, annak figyelembevételével, hogy a tartós nedvesség és pára rontja a hőszigetelő képességét.

Extrudált (XPS)
Ez a változat kizárólag táblás kiszerelésben elérhető, anyagsűrűsége magasabb, hőszigetelő képessége is hasonlóan jó. Jobb ütés- és nyomásállósági tulajdonságokkal rendelkezik, valamint a nedvességgel szemben is jobban ellenáll, ezért lábazatok és pincék szigeteléséhez is kiválóan alkalmazható.

Grafitos 
A grafitos polisztirol úgy készül, hogy a hagyományos expandált lap alapanyagához grafitport adnak adalékul, annak érdekében, hogy szigetelőképessége javuljon. Előnye, hogy kisebb vastagságú hőszigetelő réteg felvitelével, ugyanazt a hatást érhetjük el, mint egy vastagabb fehér EPS, vagy XPS polisztirol lappal. A grafitpor a gyúlékonysági tulajdonságát sem befolyásolja, az adalékanyagoknak köszönhetően.

Kereskedésünkben mindhárom típusú szigetelést megtalálja. Szeretettel várjuk a Lang Építőanyagnál Veszprém-Kádártán. 

Lang Építőanyag Kereskedés Veszprém


 

Kapcsolat

Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.
Tel.: +36 88 458 500
Fax: +36 88 458 501
Email: [email protected]
Nyitvatartás:
H - P: 7:00-16:00 óráig
Szo: 7:00-12:00 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában