Hirdetés

2023.03.27. 06:44

A kollagén használatának legjobb módja a maximális előnyök elérése érdekében

A kollagén italok nagyszerű módja, hogy hatékony mennyiségű fehérjét juttassunk az étrendünkbe anélkül, hogy nagy adag állati eredetű terméket kellene fogyasztanunk. Ezen kívül azt is megállapították, hogy javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti az ízületi fájdalmat és merevséget, növeli a csontsűrűséget, és csökkenti az öregedés jeleit. Ezért döntenek egyre többen a kollagénpótlás mellett egyszerű alternatívaként, hogy hozzájussanak ezekhez az egészségügyi előnyökhöz.

Forrás: Shutterstock

Más fehérjékkel ellentétben a kollagén egyedülálló, mivel a szervezetben természetesen előforduló szerkezeti fehérje. Segít a kötőszöveteink, például az inak, szalagok, porcok és csontok alapvető elemeinek biztosításában. Ahogy öregszünk, testünk kollagéntermelése csökken, ami a bőr rugalmasságának csökkenéséhez és ráncosodásához vezethet. Ez ellen küzdhetünk rendszeres táplálékkiegészítéssel vagy étrendkiegészítőkkel. 

A kollagén italok általában kétféle formában kaphatók: hidrolizált vagy natív formában. A hidrolizált változatát kisebb peptidekre bontották, amelyek könnyebben felszívódnak a szervezetben és könnyebben felhasználhatók az új szövetek építéséhez. Természetes formájában kevésbé van feldolgozva, ami lehetővé teszi, hogy nagyobb molekulákat tartson fenn, amelyek további előnyöket biztosíthatnak, mint például a jobb emésztés és a bélrendszer integritása. 

Egyre több márka kínál szabadlegeltetésű szarvasmarhafélék bőréből készült ízletes készítményeket, valamint vadvizi halak pikkelyekből vagy halbőrből származó tengeri kollagéneket tartalmazó típusokat - így ezek ideálisak azok számára, akiknek étrendi korlátozások vagy allergiák vannak, miközben ugyanazokat az egészségügyi előnyöket kínálják, mint az állati fehérjék fogyasztása, például az ízületek jobb mobilitását és az izmok jobb általános regenerálódását az edzés után. 

A táplálékkiegészítő kiválasztásakor ügyeljen az olyan magas minőségi előírásokra, mint a GMO-mentes fehérjeforrások, valamint a hozzáadott cukor és tartósítószerek hiánya. 

A kollagén előnyei a bőr, a haj és a köröm számára

Ahogy öregszünk, a szervezetünk természetes módon kevesebb kollagént termel, ami ráncok megjelenéséhez, szárazsághoz, ritkuló hajhoz és törékeny körmökhöz vezethet. Ezért fordulnak manapság olyan sokan ezekhez az italokhoz, mint az étrend egyszerű és kényelmes kiegészítéséhez, ezzel a létfontosságú fehérjével. 

A kollagén italporok szarvasmarhából vagy halból származó hidrolizált fehérjéket tartalmaznak, amelyeket a szervezetben való jobb felszívódás érdekében kisebb részecskékre bontottak. Ezeket a fehérjéket ezután más erős összetevőkkel, például biotinnal, cinkkel, C-vitaminnal és probiotikumokkal kombinálják a további táplálkozási előnyök érdekében. 

Hydrolyzed,Marine,Collagen,Powder,In,Measuring,Spoon,,Glass,Of,Water
Forrás: Shutterstock

Rendszeres fogyasztásuk esetén ezek a speciális italok segítenek az erős hajhagymák támogatásában, ezáltal a hajnövekedés elősegítésében; segítik az új bőrsejtek termelődését; erősítik a körmöket; csökkentik a ráncokat és a finom vonalakat; javítják a rugalmasságot; belülről hidratálják a bőrt; csökkentik a gyulladást; javítják az ízületek egészségét; fokozzák az anyagcserét és még sok más folyamatban is szerepet játszanak. 

Amellett, hogy tele vannak természetes előnyökkel, a kollagén alapú italok finom alternatívát kínálnak a hagyományos étrendkiegészítőkkel, például a tablettákkal vagy a kapszulákkal szemben. Csak keverjen naponta egy adagolókanálnyit kedvenc italába vagy turmixába, így könnyedén megadhatja a szervezetének a szükséges tápanyagokat anélkül, hogy fel kellene hagynia szokásaival. Ráadásul nagyszerű ízekben kaphatók, így észre sem fogja venni, hogy épp egy étrendkiegészítőt iszik! 

Mindezen csodálatos egészségügyi előnyökkel, valamint a verhetetlen kényelemmel és ízzel kombinálva nem csoda, hogy a kollagénitalok egyre népszerűbbek a fiatalos megjelenésük és általános jólétük megőrzésének módját kereső, minden korosztályú fogyasztók körében.

Hogyan készítsünk kollagénes italt?

Ez az ízletes és tápláló ital tökéletes módja annak, hogy hozzájuss a napi kollagénadagodhoz! 

Kezdd azzal, hogy előkészíted a következő hozzávalókat: 

  • egy adagolókanál sima Golden Tree kollagén por, 
  • egy teáskanál méz, 
  • egy csésze mandulatej és 
  • néhány jégkocka. 

Kezdd azzal, hogy a mandulatejet egy turmixgépbe teszed, majd hozzáadod a kollagénport, a mézet és a jeget. 

Turmixold 1-2 percig magas fordulatszámon, amíg minden összetevő teljesen össze nem keveredik. 

Öntsd egy pohárba, fogd a kedvenc szívószáladat, és élvezd az italodat! 

A méz hozzáadása a keverékhez természetesen édesít anélkül, hogy elnyomná az ízeket. Ráadásként a méz tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek megvédeni a szabad gyökök által a szervezetünkben okozott károsodásoktól. A mandulatej krémességet kölcsönöz ennek az italnak anélkül, hogy túl nehéz lenne, miközben olyan vitaminok és ásványi anyagok sorát adja hozzá, mint az E-vitamin, a mangán és a magnézium.

Összességében ez a frissítő, kollagénnel dúsított ital segít abban, hogy egész nap energikusnak érezze magát! Az egészségügyi előnyök és a nagyszerű íz egyedülálló kombinációjával biztosan az egyik kedvenc italod lesz azokon a napokon, amikor extra löket energiára van szükséged. Miért ne próbálnád ki még ma?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában