Hirdetés

2023.08.09. 11:18

Ismerje meg ezt az 5 tippet a felejthetetlen nyári grillezéshez

A grillezés a nyári szezon része, akár az otthoni teraszon, akár a kertben vagy valahol a városi parkban. Ha úgy gondolja, hogy a grillezés alapvetően ugyanaz a dolog újra és újra, akkor van 5 hasznos tippünk, amelyekkel teljesen új szintre emelheti a grillezést.

A minőségi grill elengedhetetlen

Aligha élvezheti a megfelelő grillezést, ha a legfontosabb dolog, a grill cserbenhagyja. Manapság már nagyon széles a választék, és nem kell hosszadalmas előkészítésre hagyatkoznia a grillezéshez. Sokkal egyszerűbb, ha elektromos vagy gázgrillt használ. Azonban ne csak a költségvetés, hanem mindenekelőtt az elvárt tulajdonságok és az elkészítendő finomságok figyelembevételével válasszon. Abban az esetben, ha Ön a grillezés szerelmese, vegye igénybe a drágább grillsütőt, és keressen kiegészítő funkciókkal rendelkező modelleket.

Találkozhat olyan grillekkel is, amelyek füstölővel vagy okostelefonon keresztül történő szabályozás lehetőségével vannak felszerelve, anélkül, hogy állandóan a grillhez kellene mennie.

Fotózzon úgy, mint egy profi

Manapság, amikor gyakorlatilag mindenkinek van kamerával ellátott okostelefonja, nem jelent gondot, hogy annyi pillanatképet készítsen, amennyit csak akar. De vajon ugyanolyan varázsa van ennek, mint a professzionális fényképezőgéppel és egyéb felszereléssel, például stúdióvillanó softboxokkal készített fotóknak? Ezt a témát többféleképpen is elképzelheted. Frissítse fel például a grillezést egy egyszerű fotófülkével, és adjon lehetőséget arra, hogy egy kicsit "babráljon" a zárral. Ezután válassza ki a legjobb képeket, és a felvételeket örökítse meg egy album formájában, amelyet aztán a megfelelő alkalomra átadhat vendégeinek.

Ne becsülje alá a zeneválasztást és annak minőségét

Nemcsak maga az étel befolyásolja, hogy vendégei hogyan fogják érezni magukat a grillpartin, hanem például a megfelelő zeneválasztás is. A legegyszerűbb, ha egyszerűen bekapcsolja a rádiót, de ez sokakat nem fog meglepni, és szinte biztos, hogy ez a "háttérzene" nem mindenkinek fog tetszeni. Ezért állítson össze előre egy megfelelő lejátszási listát, figyelembe véve a vendégek korösszetételét és preferenciáit. A zenének nem kell túl hangosnak lennie, és a hangszórókat nem kell közvetlenül a grill mellett elhelyezni. Ha a nappaliban vagy a télikertben hi-end rendszer van, például a Cambridge Audio-tól, nem kell aggódnia amiatt, hogy nem hallja a lejátszott zenét.

 

Válasszon eredeti tálalást

Néha elég vadul nézhet ki az asztalnál, különösen, ha sok vendég van, vagy ha fiatalabb korosztályúak. Ugyanígy a megvitatott témák is különböző irányokba terelődhetnek, például attól kezdve, hogy hogyan fehérítsük a fogainkat, egészen addig, hogy hogyan kezeljük az aktuális politikai helyzetet. Az általános hangulatot, valamint a vendégek viselkedését nagyban befolyásolja az ételek tálalásának módja, és ha le akarja nyűgözni a vendégeket, ne féljen egy kicsit kísérletezni. Például nyúlhat a lávás grillkövekhez, amelyek használata garantáltan sikert arat.

Rendelés nélkül nem fogja élvezni a grillezést

Ha házigazdaként szeretné élvezni a grillezést, nem maradhat szervező, eszközök és hozzávalók nélkül. A nem megfelelő szervezés időt és energiát rabol, és a vendégekre sem vet jó fényt. Nem szabad, hogy folyamatosan kifogyjon a tennivalókból, ezért mindent készítsen elő előre, legyen minden könnyen elérhető, és próbáljon meg menet közben takarítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában