Hirdetés

2024.03.21. 09:23

5 praktikus lakberendezési tipp kis lakásba

A kis lakások berendezése sokszor valódi kihívást jelentő feladat, ám kreatív ötletekkel és megfelelő tervezéssel könnyedén igazán otthonos és meghitt lakás alakítható ki. Ehhez gyűjtöttünk össze most néhány hasznos tippet.

PR cikk

Forrás: 123rf.com

1. Világos színekkel dolgozzunk!

A színek kardinális szerepet játszanak a kis méretű lakásokban. Mindenképp világos színeket érdemes alkalmazni, ugyanis ezek optikailag nagyítják a teret. A pasztell és natúr árnyalatok kitűnő választások. Persze a nagyobb világos felületeket érdemes feldobni egy-egy élénk színnel is, például egy színes díszpárna, kép vagy bútordarab egészen izgalmassá teszi a teret.

2. Minél világosabb, annál jobb!

A fénynek is kiemelt jelentősége van a kisebb lakásokban: minél világosabb a lakás, annál nagyobbnak fog hatni. Épp ezért a fő világítás mellé mindenképp érdemes kisebb fényforrásokat is beszerezni, például állólámpát és különféle hangulatvilágításokat. 

3. A térelválasztókkal egy szobának több funkciót is adhatunk

A különféle térelválasztók praktikus és sokoldalú segítséget nyújtanak a kisebb lakásokban, ugyanis általuk egy meglévő teret akár több funkcióval is felruházhatunk. A mobil térelválasztók, polcrendszerek vagy paravánok ideálisak például a nappali és a hálószoba elválasztására, így mindkét élettér megkapja a szükséges funkcionalitást és intimitást. 

4. Tükrökkel könnyen nagyíthatjuk a teret

Mivel a tükör visszaveri a napfényt és egyéb fényforrásokat, ezért optikailag képes akár megduplázni is a teret. Ha jól átgondoltan helyezzük fel a tükröket az otthonunkban, akkor gyakorlatilag érzésre megnövelhetjük a lakás méretét. Ajtókra, szekrényekre és falakra is érdemes kisebb-nagyobb tükröket felrakni – érdemes észben tartani, hogy ezek elsősorban inkább dekorációs elemként fognak funkcionálni.

5. Beépített tárolókat és multifunkcionális bútorokat válasszunk!

A tárolás optimalizálása kulcsfontosságú a kicsi lakásokban: beépített tárolókkal, polcokkal és különféle multifunkcionális bútorokkal könnyen maximalizálhatjuk a teret, miközben a zsúfoltság érzetét teljesen minimalizálhatjuk. Válasszunk például ágyneműtartós ágyat, kihúzható kanapét, összecsukható asztalt, falra szerelhető polcot vagy tárolórésszel ellátott ülőalkalmatosságokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában