hirdetés

2018.11.05. 15:11

Hol tegyek középfokú nyelvvizsgát 2019-ben?

Fontos változás történik az év utolsó hónapjaiban: kivonul hazánkból a TELC nyelvvizsgarendszer. Most döntsd el, hova mész vizsgázni, nehogy lukra fuss! Segítünk.

A kedvelt, és a nagyok között számon tartott TELC jövő év elején befejezi magyarországi működését – derült ki nem is olyan régen, meglepve ezzel nem csak a szakmát (a tanárokat és az akkreditált nyelviskolákat), hanem sok diákot is. A helyzet azonban adott, és szerencsére nem kilátástalan: számos más vizsgarendszerbe jelentkezhetsz, ha készen állsz a megmérettetésre. Ha a célod egy olyan B2 középfokú nyelvvizsga, ami a valós, azaz használható tudásodat méri, van egy tippünk, merre indulj: ismerd meg az Euroexam-et!

Mit kell tudni az Euroexam-ről?

Röviden: ez a vizsgarendszer a legnépszerűbbek között van itthon, a vizsgákon várható feladatokra rengeteg tanár, nyelviskola és kurzus vállal felkészítést ország szerte. Nyelvtudásodat igazoló papírt három szinten, B1 (alap), B2 (közép) és C1 (felső) szerezhetsz, minden esetben dönthetsz, hogy az általános vagy a szakmai, az egy vagy kétnyelvű vizsgát teszed le. A bizonyítványt nem csak Magyarországon, hanem Európában is elfogadják, vagyis mindenhol akkreditációval bír.

Sokat kell magolni és nyelvtanozni?

Nem. Mármint nem aránytalanul sokat: az Euroexam nem az egy fenékkel betanult, és gyakorlati használatra alkalmatlan tudásanyagot méri, hanem arra fókuszál, szintednek megfelelően mennyire tudod magad kifejezni, jó-e, érthető-e amit és ahogy mondasz, illetve Te megérted-e a helyzetet.

Angol, német, spanyol vagy francia vizsga esetén egyaránt az életből ellesett feladatokkal találkozol majd. Nincs például klasszikus értelemben vett nyelvtani teszt, de szabadon használhatsz nyomtatott szótárt, amikor az írott és hallott szövegértés, illetve íráskészség feladatsorokat írod.

Hol készüljek fel a vizsgámra?

Azon túl, hogy sok nyelviskola és tanár közül választhatsz, az Euroexam honlapján számtalan gyakorlófeladatot, vizsgasort, hasznos tippet és tanulási útmutatót találsz. Sőt, egyes vizsgák előtt online kurzusokra is benevezhetsz, melyeken nem csak a megoldókulcsot éred el, hanem egy chat felületen a veled együtt készülőkkel is átbeszélheted a Téged foglalkoztató részeket.

Ezek persze nem helyettesítik a nyelviskolában való felkészülést – mindenképpen javasoljuk a szintednek és tudásodnak megfelelő kurzus vagy kurzusok elvégzését –, de megadja azt a pluszt, azt az extra magabiztosságot, amire majd szükséged lehet vizsgahelyzetben. Használd ki ezeket a kényelmes, hasznos és ingyenes lehetőségeket. Készülj fel alaposan, és szerezz egy piacképes, valós tudást mérő nyelvvizsgát az Euroexam-nél!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában