szponzorált tartalom

2020.11.06. 05:00

Kölyökbumm a veszprémi állatkertben

A legszebb pillanatok közé tartozik egy állatkert életében, amikor kisállat jön a világra. Az idei év is eseményekben gazdagon telik a Veszprémi Állatkertben.

 

Februárban, Valentin napon igazi zoológiai szenzációként egy nőstény kis orrszarvú érkezése örvendeztette meg a látogatókat és dolgozókat egyaránt. Ria, a Veszprémi Állatkert történetének első szélesszájú orrszarvú bébije szépen cseperedik és édesanyjával együtt látogatható.

A tavasz újabb, örömteli eseményeket hozott Állatkertünk életébe. Hollandiából érkezett az elefánt kifutóba két ázsiai elefánt, Thuya és Kyan. A benett-kenguruk, a kétpúpú tevék, valamint a gyűrűsfarkú makik csapata is új tagokkal bővült, utóbbiaknál hármasikrek születtek.

A lakók létszámának bővülése a nyáron tovább folytatódott, négy csöppnyi borjúval lett gazdagabb a dámszarvas állomány, valamint kis impalák jöttek a világra a családi kifutóban.

Az idei évben új fajokkal is bővült lakóink listája, parlagi szamarak érkeztek az Alföldről és rénszarvasok külföldről. A gyermekek kedvence, az Állatsimogató létszáma is növekedett, barátságos szomáli juhokkal és törpekecskékkel bővült a csapat. Az újranyitást követően nemcsak a babybummnak örülhettünk, hanem a fekete medvék megújult kifutójának átadása is színfoltot hozott a mindennapokba. Ezzel is bővült a látnivalók széles tárháza.

Az ősz beköszönte is tartogatott meglepetéseket, hiszen Panka, az idei első alpaka csikó érkezése után néhány nappal jött a világra kis testvére. Velük és a többi lakónkkal az év minden napján találkozhattok.

A közel egy hektáros Afrika szavanna játszótéren pedig 25 különböző játszóelem várja a kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt.

Várunk szeretettel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában