hirdetés

2019.05.08. 06:00

Magyar vállalkozók is panaszkodnak a Google 2019-es algoritmus frissítése miatt

A keresőoptimalizálásra még mindig nem ügyelnek eléggé a hazai vállalkozások, pedig annak jelentősége már évek óta bizonyított. Egy jól elkészített honlap, egy szerkezetileg tökéletes webáruház és egy kiemelkedően jó pozíció a Google találati listájában képes felvirágoztatni egy online üzletet.

A profitmaximalizálás érdekében pedig minden apró trükköt be kellene vetni. Ennek ellenére a legtöbben nem is törődnek a keresőoptimalizálással és nagyon sokan, akik költenek is rá, csupán a legolcsóbb megoldásokat veszik igénybe. Az idei év algoritmus frissítésével viszont ezek a vállalkozások jártak a legrosszabbul.

Ha keresőoptimalizálásról van szó, akkor a legapróbb figyelmetlenség is elég ahhoz, hogy vállalkozásunk kártyavárként boruljon össze. Ha nem is ennyire drasztikus összeomlást, de észrevehető negatív látogatószám csökkenést tapasztalhatott meg a hazai vállalkozók közel 60 százaléka is, amikor 2019-ben a Google élesítette legújabb algoritmusait. Ez a kiszolgáltatottság, a Google rendszerétől való függőség valóban nehéz súlyként nehezedik az online (is) vállalkozókra, ám ezzel együtt kell élni és nem elvárni, hogy a keresőóriás alkalmazkodjon majd hozzájuk.

Pillanatok alatt rendeződött át a találati lista sorrendje

Nem ez az első eset, hogy egy-egy kisebb-nagyobb algoritmus frissítés átrendezi a találati listát. A SEO szakembereknek ezért mindig naprakésznek kell lenniük, hogy a legfrissebb változtatásokkal is tisztában legyenek és minél gyorsabban alkalmazzák azt. Sokan azonban nem tudják, hogy a keresőoptimalizálás nem csupán egy egyszeri feladat, hanem egy állandó tevékenység, ha jól és hatékonyan akarják csinálni.

Az összetett SEO folyamatok több oldalt is képesek megbuktatni, míg másokat felemelni. Így 2015-ben például egyik pillanatról a másikra kerültek előre a mobilra optimalizált weboldalak, de 2018-ban is több frissítésnek köszönhettek előre jutást egyes honlapok, míg mások hátrébb kerültek. Az idei frissítés sem kegyelmezett a hanyag és olcsó megoldásokat használó weblap tulajdonosoknak. Érdemes tehát olyan tapasztalt SEO szakemberekkel dolgoznunk, akik hosszú távon képesek oldalunkat kiemelt helyen tartani a változó algoritmusok ellenére is.

Forrás: http://www.seopont.hu – A havidíjas keresőoptimalizálás szakértője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában