hirdetés

2018.11.05. 15:03

Milyen franciaágyat válasszunk?

Új ágyunk kiválasztása korántsem egyszerű feladat. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen célra, milyen távra tervezünk, valamint az sem, hogy mekkora hely áll a lakásban rendelkezésünkre.

A számunkra legmegfelelőbb franciaágy kiválasztását befolyásolják alvási szokásaink és anyagi keretünk is. Nem mindegy az sem, hogy mekkora területű lakásban élünk. Egy nagyobb otthonban nem okoz problémát egy 180x200 cm-es ágy elhelyezése, ezzel szemben egy mini garzonban praktikusabb lehet egy kihúzható kárpitos ágy. A következőkben abban segítünk, hogy melyik ágy típus, milyen célra felel meg leginkább.

Ágykeret matraccal, kényelem hosszú távon

Elöljáróban is elmondható, hogy az ágykeretekből találjuk meg a legbővebb választékot. Sokan a masszív fa ágykeretre esküsznek, de vannak, akik eleganciája miatt a fémet részesítik előnyben. Az ágykeret egy másik nagy előnye, hogy mi találhatjuk ki alvási szokásainknak megfelelően, hogy milyen matracot szeretnénk használni. Ha fontos a mély és pihentető alvás számunkra, érdemes a prémium kategóriás matracok közül választanunk. Ezek követik a test vonalát és mivel jól szellőznek, egyenletes hőmérsékletet biztosítanak az alváshoz. Egy minőségi ágykeret és matrac nem tartozik a legolcsóbb megoldások közé, viszont egy ilyen franciaággyal hosszú távon is elégedettek leszünk. Az egyetlen hátránya, hogy kis lakásban nem biztos, hogy ideális, mivel a keret nem összecsukható.

Kárpitozott ágy, az olcsóbb megoldás

A kárpitozott ágyak kivitelezése legtöbbször ma már korszerű és elegáns. Ezek a franciaágyak egyszerű megoldást nyújtanak, ha nem akarunk a matrac kiválasztásával külön bajlódni. Egy ilyen ágy is lehet kényelmes és anatómiailag is megfelelő kialakítású. Külön praktikus, hogy a legtöbb kárpitozott ágy nagy méretű tárolóval rendelkezik. Sokszor az ágykerettel szemben jóval gazdaságosabb megoldást jelent. Hátrányként viszont fontos szem előtt tartanunk, hogy a matrac nem cserélhető, így ha megváltoznak alvási szokásaink, egy új ágyat kell vásárolnunk.

Kinyitható franciaágyak

Ha garzon lakásunk van, tehát egy térben van a nappalink és a hálószobánk is, legfontosabb a praktikus helykihasználás lesz számunkra. Ebben az esetben ágyunknak egyszerre kell betöltenie a kényelmes kanapé és a pihentető alvófelület szerepét. A kinyitható ágyak éppen emiatt praktikusak, mivel egy kiadós alvás után könnyedén visszaalakíthatóak kanapévá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában