szponzorált tartalom

2018.04.03. 11:00

Szakmában a jövő! – Veszprémi Szakképzési Centrum (x)

A Veszprémi Szakképzési Centrum két és fél éves működése alatt jelentős szakmai és gazdasági fejlődésen ment keresztül.

A tanulói és a dolgozói létszám is jelentősen növekedett a megalakulást követően átvett nem állami iskolák, illetve a felnőttoktatás kiterjesztése révén. Mindehhez hozzáadódik még az egyre nagyobb jelentőséggel bíró felnőttképzés is. A pályázati források maximális kihasználása, valamint a felelős gazdálkodás eredményeként komoly infrastrukturális fejlesztések és eszközbeszerzések valósultak meg. A legfontosabb cél azonban változatlan maradt: a gazdaság igényeit kiszolgáló, jól hasznosítható, magas színvonalú szakmai oktatás biztosítása.

A Veszprémi Szakképzési Centrum nyolc tagintézményében összesen 22 szakgimnáziumi ágazatban, 10 szakközépiskolai, valamint 3 szakiskolai szakmacsoportban folynak képzések. A 2017/2018-as tanévet mintegy 4000 nappali tagozatos, valamint 900 esti tagozatos tanuló kezdte meg. A közel ötezer fős összlétszámból a tanév végén ötszáz fő fog érettségi vizsgát, és több, mint ezer fő fog szakmai vizsgát tenni.

A jövőben nagy hangsúlyt kívánunk fektetni többek között a szakképzés népszerűsítésére, a tanulói lemorzsolódás csökkentésére és a korszerű informatikai feltételek biztosítására. Maximálisan támogatjuk pedagógusaink, oktatóink továbbképzését, a rászoruló tanulók fejlesztését, és a tehetséges tanulók versenyre való felkészítését.

Az egyik legnagyobb volumenű pályaorientációs rendezvényünk az immár 3. alkalommal lebonyolításra kerülő SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA programsorozat. 2018. április 13-án 17 és 22 óra között a centrum minden tagintézménye megnyitja kapuit, és interaktív módon bemutatja saját képzéseit, oktatási helyszíneit és eszközeit. Nagy szeretettel várjuk az általános iskolai és a gimnáziumi tanulókat és szüleiket, valamint a pedagógusokat, az iskolák vezetőit. Az elmúlt évek tapasztalata alapján bízunk abban, hogy idén is minden résztvevő maradandó élménnyel fog gazdagodni.

A Veszprémi Szakképzési Centrum tagintézményei és azok székhelye:

Veszprémi SZC Ipari Szakgimnáziuma

8200 Veszprém, Iskola utca 4.

Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

8200 Veszprém, Március 15. utca 5.

Veszprémi SZC Öveges József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

8184 Balatonfűzfő, Gagarin utca 27.

Veszprémi SZC Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája

8297 Tapolca-Diszel, Templom tér 3.

Veszprémi SZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

8200 Veszprém, Csap utca 9.

Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

Veszprémi SZC „SÉF” Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

8200 Veszprém, Halle utca 3.

Veszprémi SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

8400 Ajka, Kandó Kálmán lakótelep 4.

Elérhetőségeink:

8200 Veszprém, Eötvös Károly utca 1.

06-1/4455-040

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában