sokszínű hétvége

2018.09.07. 12:59

Koncertek, kiállítások és lekvárverseny is várja a Berhidai napok látogatóit

Két kiállítással kezdődött csütörtökön délután a XXVI. Berhidai napok, mely szeptember 6. és 9. között kínál programot az érdeklődőknek.

Leitner Vera

A már hagyományosnak számító látványos felvonuláson az Eszterlánc Mazsorett Együttes is képviseltette magát Fotó: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Belső Lászlóné keramikus munkái a Szent Kereszt-kistemplomban, Fábián László grafikus tárlata a kultúrházban tekinthető meg csütörtök óta. Pénteken fél négytől a Berhidai Kertbarát Kör kiállításmegnyitóján vehetnek részt az érdeklődők az Ady iskola tornatermében, majd fél öttől zenés felvonulás indul a kultúrháztól a Bezerédi térre, ahol 17 órakor nyitják meg a XXVI. Berhidai napokat. Itt helyi művészeti csoportok, énekesek közösen állítják színpadra az István, a király elnevezésű produkciót, ezt rendőrkutya-bemutató, 19.30-tól Zoltán Erika koncertje, negyed tíztől pedig a Hestia tűztáncos kültéri show követi, az utcabáli hangulatról pedig – péntek és szombat este is – Szőke János és Szőke Csaba gondoskodik.

Tavaly a már hagyományosnak számító látványos felvonuláson az Eszterlánc Mazsorett Együttes is képviseltette magát Fotó: Pesthy Márton/Napló

A berhidai futóverseny résztvevői szombaton 10 órakor rajtolnak el, 14 órától a Gólyalábas Betyárok, majd a Magic Dance & Pearl Dance RSE táncosai, Tóth Andi és a Dance Action műsorát tekintheti meg a közönség, 17 órától az Animal Cannibals, fél héttől a Hangár 21 lép a színpadra. 19 órától a Szent László-templomban hangversennyel kísért kiállításmegnyitón vehetnek részt az érdeklődők, 20 óra 15 perctől pedig a Lord ad koncertet a Bezerédi téren.

Vasárnap délelőtt főzőverseny, 15 órától óvodások műsora kezdődik, ezután Stahl Judit közreműködésével a Berhida város lekvárja címért versenybe szálló gyümölcs- és zöldségízeket értékelik.

A legkisebbeket a Pesti Zenés Színpad mesekoncertje várja, majd népzenei forgatag, fél héttől Ferry és Henna koncertje, 19 órától a református templomban komolyzenei koncert zárja a Berhidai napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!