programajánló

2020.07.24. 10:22

Strandok éjszakája, borkóstoló és kerti parti is várja a hétvégén az érdeklődőket

A hétvégi Veszprém megyei rendezvényekből mazsoláztunk.

A pápai Várkertfürdő népszerű a vendégek körében, amit a létesítmény növekvő árbevétele is alátámaszt

Fotó: Polgár Tibor/Napló

JÚLIUS 26.

Orgona közadakozásból

Vászoly Közadakozásból vásároltak orgonát Vászolyon, amit a Szent Jakab-napi búcsún áldanak meg az ünnepi szentmisén, július 26-án 11 óra 45 perckor. Aznap este 19 órakor Mali Katalin orgonaművész ad koncertet a vászolyi templomban.

Bor és grill a füredi díszkertben

Balatonfüred Anna-napi kerti partit rendeznek az Anna Grand Hotel díszkertjében július 26-án 19 órától, ami az Anna-fesztivál egyik kiemelkedő eseménye lesz Balatonfüreden. Ismert, idén nem rendezik meg az Anna-bált a városban.

JÚLIUS 25.

Strandok éjszakája

Pápa Veszprém megyéből a Pápai Várkertfürdő csatlakozott a programhoz, lézershow-val, zenés programmal várják az érdeklődőket este 9 és hajnali 2 óra között.

Mozi a strandon

Balatonalmádi A káptalanfüredi “kis” strandon július 25-én, szombaton A Wall Street farkasa című filmet vetítik. Kapunyitás 20 óra 30-kor, kezdés 21 órakor lesz. Eső esetén a vetítés elmarad. A megváltott jegyek cserélhetők egy másik filmvetítésre.

A holokausztra emlékeznek

Bakonytamási A holokauszt áldozataira emlékezik a cigány nemzetiségi önkormányzat július 25-én, szombaton 11 órakor a Holokauszt-emlékműnél. A főhajtáson Ördög A. Róbert költő megzenésített verseket ad elő.

Szent Anna-búcsú

Pápa A Szent Anna-plébánia a következő hétvégén tartja búcsúját. Július 25-én, szombaton 18 órától rózsafüzér, majd szentmise a nagyszülőkért, július 26-án, vasárnap 9 órakor ünnepi nagymise a jubiláló házaspárok megáldásával, 18 órától litánia és szentmise Szent Anna tiszteletére szerepel a programban.

Kóstoló a borosgazdáknál

Pápa-Tapolcafő A Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület második alkalommal rendezi meg a Döbrési borút elnevezésű rendezvényét július 25-én, szombaton. Az Attyai utca végén található faháztól indulva a szőlőhegyen 14 és 20 óra között finom nedűkkel várják a borosgazdák az érdeklődő vendégeket.

Komolyzene az átriumban

Alsóörs Kiss-Domonkos Judit csellóművész, a Magyar Állami Operaház szólistája és barátai rendhagyó helyszínen, az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár, valamint az önkormányzat közötti átriumban tartanak komolyzenei koncertet július 25-én, 20 órától.

Paloznaki Etalon

Paloznak Borkóstolón mutatja be Englert Dezső, a Paloznaki Borklub elnöke a falu borát a Tájház udvarán, július 25-én, szombaton 18 órakor. A Paloznaki Etalon a paloznaki borverseny aranyérmes olaszrizling borainak házasításával készült. A borkóstolón az aranyérmes borászok bemutatják az etalont alkotó saját boraikat is.

JÚLIUS 24.

Macskafogó a strandmoziban

Balatonalmádi A káptalanfüredi “kis” strandon július 24-én, pénteken a kultikus magyar-kanadai-NSZK animációs filmet, a Macskafogót vetítik. Kapunyitás 20 óra 30-kor, kezdés 21 órakor lesz. Eső esetén a vetítés elmarad. A megváltott jegyek cserélhetők egy másik filmvetítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!