Hirdetés

2021.11.22. 15:32

Zöldre festjük a novemberi szürkeséget

Zöld Feszt a Pannon Egyetemen 2021. november 25-27. között: ismeretterjesztő előadások, workshopok, Zöld Karácsony, filmklub, faültetés, hulladékgyűjtési akció és még sok egyéb ZÖLD program a fenntarthatóság, környezettudatosság jegyében.

Közeledve az év végéhez, hajlamosak vagyunk számot vetni a mögöttünk álló hónapok eredményeivel, sikereket és kudarcokat összegezve építjük a jövőt. A szervezetek is így működnek, az elültetett gondolatok az év végére jövő évi tervekké, megfogalmazott célokká érnek.

A Pannon Egyetem Zöld Campus projektje az idei év végén zárul. Sikere abból is mérhető, hogy a befejezés előtt még bőven van energiatartalék arra, hogy az elért eredmények, az új szemlélet és a jövő irányvonalai is bemutatásra kerüljenek egy nagyszabású rendezvény keretében.

A Pannon Egyetem minden kara a maga tudományterületén belül kiemelkedő szerepet szán azoknak az értékeknek, melyek a fenntarthatóság, a körforgásos gazdaság, a megújuló energiaforrások, a „zöld” szemléletmód megvalósítását eredményezi. A karok harmadik missziós tevékenysége, a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyos témái ezek. Számos tudományos kutatás, publikáció, előadás bizonyítja az egyetem környezet iránti elkötelezettségét, mely ezúttal szélesebb körben is bemutatásra kerül a 2021. november 25-27. között megrendezésre kerülő Zöld Feszt alkalmából.

A Zöld Feszt széleskörű összefogás keretében valósul meg. A fesztivál megálmodói a Gazdaságtudományi Kar és a Mérnöki Kar összefogásával kezdtek a szervezéshez, melyhez csatlakoztak a karok, az egyetemi központok, a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa szervezői és jelezték részvételi szándékukat a város civil szervezetei is.

A háromnapos fesztivál keretében mindenki találhat kedvére való programot, aki a fenntarthatóság iránt érdeklődik. A nyitó előadást Kump Edina környezetkutató, zero waste szakértő vállalta, majd őt követően négy nagyobb blokkban 14 ismeretterjesztő, szemléletformáló előadásra kerül sor. A nap a Vad víz – Aqua Hungarica című természetfilm vetítésével és szakértők bevonásával, közönségtalálkozóval zárul.

A második napon a közönség aktív részvételére is számítanak a szervezők, hulladékgyűjtéssel, faültetéssel tarkított ismeretterjesztő előadások után megnyílik a boszorkánykonyha, ahol környezettudatos háztartási praktikákat tanulhatnak az érdeklődők a Pannon Közösségi Térben.

A harmadik napon a családok számára kínálnak a novemberi szürkeségben zöld programokat: adventi készülődést a fenntarthatóság jegyében, téli ruha- és karácsonyi dísz csereberét, kézműves workshopokat, az egyetem parkolójában pedig e-kerékpárokat tesztelhetnek, nehezített terepen. A programsorozat a Petőfi Színház jóvoltából a Kukamese című produkcióval zárul.

A fesztivál nem csak nyáron izgalmas, a fenntarthatóság, környezettudatosság télen, az adventi időszakban is jó hívószó, ha gyengélkedő bolygónkra gondolunk. A szervezők szívesen látnak minden érdeklődőt a Zöld Feszten. A programokat védettségi igazolvány felmutatásával lehet látogatni. A zsúfoltság elkerülése érdekében előzetes regisztráció szükséges.

Regisztráció és részletes program a https://www.gtk.uni-pannon.hu/zoldfeszt/ oldalon!

Zöldre fel!

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget