programajánló

2017.09.16. 12:12

Bérgyilkosok, bohócok és Óriásláb – Lesz valami jó film a moziban?

Esős és hűvös őszi hétvégére ébredt ma Veszprém megye, és bár közben kisütött a nap, némi szabadidős elfoglaltság után mindenképpen érdemes lesz beülni a moziba. Lássuk, milyen filmeket nézhetünk meg a hétvégén!

Rákos Bianka

Az

Stephen King egyik leghosszabb művének második adaptációját hozták el idén a mozik. A bemutatót hatalmas marketingkampány előzte meg, ráadásul a film előzetesét több mint harminchatmillióan tekintették meg néhány hónap alatt.

A történet szerint Derry városából folyamatosan tűnnek el a gyerekek, köztük főhősünk, Billy öccsének, George-nak is nyoma veszik. A fiú meg akarja találni testvérét, így barátaival nekivág a csatornának, hiszen úgy tudják: a kisfiút ott látták utoljára. Arra azonban ők sem számítanak, hogy egy természetfeletti lény, a bohócruhás Pennywise áll az eltűnések mögött, aki a gyerekek félelmeiből nyeri erejét.

A film az ijesztgetés mellett a gyerekkorról és a felnőtté válásról is mesél, mindezt érdekes karakterekkel megfűszerezve – így nem csoda, hogy hatalmas sikert aratott a mozikban. (Kritikánk a filmről ITT olvasható.)

Amerikai bérgyilkos

Mindössze néhány napja mutatták be Michael Keaton legújabb filmjét, amely az akciófilm-kedvelőknek tartogat egy kis szórakozást.

Mitch Rappnek, a hajdani atlétának egy terrortámadás során ölik meg szerelmét a szeme láttára. A férfi bosszút esküszik – egytől egyig ki akarja iktatni a merénylőket. A bosszúszomjas Mitchre felfigyel a CIA, és beveszi őt az elit terrorelhárító csoportjába. A férfit egy hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley képzi ki.

Óriásláb fia

A rajzfilmek sem maradhatnak ki a felsorolásból, hiszen nincs is jobb a családi mozizásnál! A belga mese hihetetlenül aranyos szereplőkkel operál, ráadásul egy nagyon szép történetet mesél el.

A filmben a tizenhárom éves, kissé különc Adam indul útnak, hogy felfedezze eltűnt édesapja titkát. A kaland során kiderül, hogy apja nem más, mint a legendás Óriásláb. Az édesapa azért menekült az erdőbe, hogy megvédje családját az őt üldöző nagyvállalat vezetőjétől, aki félelmetes kísérleteket akar végrehajtani rajtuk.

A rajzfilm fókuszában az apa-fia kapcsolat áll – az, ahogyan megpróbálják bepótolni az elveszett éveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!