Zene, tánc, tűzijáték

2018.08.18. 08:00

Egész nap Szent Istvánt ünnepli Nagyalásony

A község önkormányzata szervezésében a környék kedvelt rendezvényterén, a Ludas-tó árnyas partján és a Kinizsi Pál Általános Iskola aulájában falunapi rendezvényt tartanak államalapító Szent István királyunk emlékére augusztus 18-án.

Borsos Renáta

Az ünnepi programsorozat a Pálinkás jó reggelt! névre keresztelt programmal indul. A falubélieket az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és Mazsorettcsoport ébreszti zenés műsorával 7 órától. Az ünnephez méltón hivatalos megnyitó keretében a település polgármestere, Csöngei Gábor mond köszöntőt, majd átadják a díszpolgári címet. Szavalatával közreműködik Szalay Rozália, énekes produkcióval Szűcs Dóra lép színpadra 9 óra 30 perctől. A népzene- és néptánckedvelők 10 órától a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület látványos táncbemutatóját tekinthetik meg. A rendezvény 11 óra 30 perctől ökumenikus istentisztelettel folytatódik. Délben az önkormányzat a helybélieket és a Nagyalásonyhoz kötődőket ebédre hívja. A délután folyamán az ötven éve alakult gokartszakkör jubileuma alkalmából a Kinizsi-iskolában emléktáblát avatnak. 14 órától a Rábamenti Citerazenekar szórakoztatja a közönséget műsorával. A színpadi műsorok mellett a sportrajongóknak is kedveznek a szervezők, 15 órától futballmérkőzést tartanak. 17 órától ismét a könnyed szórakozásé lesz a főszerep. Színpadra lép a Pápai Musical Stúdió Táncdalfesztivál című műsorukkal. A jókedvet Nádas György humorista garantálja 18 óra 30 perctől kezdődő előadásával. A sokszínűség jegyében 19 óra 30 perctől Polyák Rita, Kereki Anna és Szelle Szilárd zenés műsorában a latin életérzést varázsolja a színpadra. A szemet gyönyörködtető tűzzsonglőrshow 20 óra 30 pertől látható Komáromi Sándor színtársulatának előadásában, őket követve fiatal énekesek, Kíra és Adrián slágereket adnak elő 21 órától. A rendezvényt 22 órától tűzijáték zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!