Aktívan

2018.12.29. 07:00

Futással és fürdéssel hangolódnak rá a szilveszteri bulira Tapolcán

Az év utolsó napján a hagyományos vidám programokkal, versenyekkel vár mindenkit a város.

Tóth B. Zsuzsa

Az Év Végi Malackodást, azaz a kolbásztöltő versenyt december 30-án, vasárnap rendezik a Malom-tó partján. A másnapi szilveszteri programokra hangolódó közös kolbászolás során a jó hangulatról Farkas Gergely színművész gondoskodik. A gyerekeket ingyenes fajátékok várják már reggel kilenc órától, a kolbásztöltés fél tízkor kezdődik, eredményt 13 órakor hirdetnek majd. Másnap, szilveszter napján idén is bárki futhat egyet a tó körül és megmártózhat a Malom-tóban. Az úszás előtt reggel kilenc órától a hagyományok szerint idén is a vidám Boombatucada ütőegyüttes játszik, óévbúcsúztató műsoruk közben tíz óra előtt közös bemelegítésre hív mindenkit Mazsi, Marton Zsolt.

A Szalay Gyöngyi-emlékfutásra egyéni indulókat és családokat is várnak, a rajt idén is tíz órakor lesz a tóparton. December 31-én, hétfőn azonban a nap csúcspontja ebben az évben várhatóan ugyancsak a fürdés lesz. Délelőtt 11 órától Schirilla György, a nemzet rozmárja és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó csalogatja vízbe a bátor fürdőzőket, akik most kihasználhatják az alkalmat, hiszen év közben máskor tilos a tóban fürdeni. Minden csobbanó oklevelet és emléktárgyat kap. Szilveszter éjjel aztán fergeteges utcabál vár majd mindenkit a Fő téren. Látványos színpadi műsorral készülnek a szervezők, éjfélkor polgármesteri köszöntő, közös koccintás és sztárvendég lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!