program a hétvégére

2020.09.25. 11:00

Reformkori hangulat várja a vendégeket Balatonfüreden

Idén is színes programmal rendezik meg az immár hagyománnyá vált Romantikus reformkor rendezvénysorozatot a Balaton-parti városban.

Kovács Erika

20190921 Balatonfüred indul a reformkori felvonulás polgármesteri hivataltól Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: archív/Pesthy Márton

A reformkort idéző, látványos kosztümös sétával kezdődik meg a 15. Romantikus reform­kor programsorozata Balatonfüreden pénteken, amelyet szeptember 25–27. között szervez meg a Füredkult.

A színpompás séta után Pál István, művésznevén Szalonna és Bandája szórakoztatja a nagyérdeműt a Kisfaludy Színpadon pénteken. A banda idén ünnepli a 15. évfordulóját, és tagjai évek óta a magyar zenei élet közismert szereplői. Valamennyien a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai, Prima Primissima díjjal tüntették ki őket, és 2013-ban megkapták a Magyar Örökség díjat.

A rendezvény csúcspontja szombaton ígérkezik, amikor Sasvári Sándor és lánya, Sasvári Léna koncertje után hintós felvonulásban gyönyörködhet a közönség a Reformkori Hagyományőrzők Társasága jóvoltából, amelynek tagjai korhű viseletben sétálnak végig Balatonfüreden.

Meg lehet tekinteni a Kossuth Tivadar Művésztelep festőtáborát a Tagore sétányon, majd Gajdos Erika Tímea író dedikálja Mesés Balaton-felvidék regénysorozatát.

Látványos kosztümös sétával kezdődik meg a hagyományos Romantikus reformkor programsorozat Balatonfüreden a hétvégén Fotó: archív/Pesthy Márton

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete nyilvános esküvői szertartással rukkol ki, miután a hangulatról a hagyományőrzők gondoskodnak.

Szerveznek még múzeumpedagógiai foglalkozást, illetve tárlatvezetést, lehet sétahajózni, válogatni kézműves és iparművészeti termékekből, valamint finom reformkori étkeket, borokat is kínálnak, a gyerekeket külön programokkal várják.

Mindemellett ismert művészek, kitűnő zenekarok, néptáncosok is garantálják a kitűnő hangulatot Füreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!