éjjeli vizit

2019.11.11. 11:00

Veszprém megyei üzemekben is körülnézhetünk a Modern gyárak éjszakáján

Országszerte több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján, november 15-én. 2018-hoz képest megduplázódott a látogatókat fogadó, mai technológiákat és megoldásokat bemutató cégek száma.

Molnár Sándor

 Rodek Szintia operátor induktív közelítéskapcsolók összeszerelését végzi Fotó: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett akció célja részben az, hogy az emberek megértsék, a mesterséges intelligencia nem kiváltja az embert, hanem segít pontosabban és gyorsabban végezni a munkát. Az országos kezdeményezés során 72 gyár összesen hétezer látogatót fogad több turnusban. Az izgalmas interaktív programokra az érdeklődők a moderngyarakejszakaja.hu oldalon regisztrálhatnak november 13-ig, illetve a szabad helyek függvényében.

A rendezvényhez megyénkből öt cég csatlakozott: a Doroti Pack Csótról, a Bakony Elektronika Kft. Zircről, a VFP Sys­tems Kft. Herendről, a Balluff Elektronika Kft. Veszprémből és a nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft. Utóbbi cégnél a körülbelül egyórás csoportos látogatáson bemutatják a majdnem teljes gyártási palettát: a náluk zajló 3D tervezést, a CNC gyártóközpontot, az összeszerelő csarnokukban épülő célgépeket, ipari robotokat, és lehetőség szerint a robotprogramozásba is betekintést nyerhetnek.

Akiket tehát érdekelnek a gyárak, érdemes kihasználni a ritka alkalmat és regisztrálni egy-egy üzemlátogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!