Programok

2016.11.13. 20:28

Programok, rendezvények Veszprém megyében

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 27.

Gyertyagyújtás

Devecser– A negyedik adventi gyertyát december 27-én délután négy órakor gyújtják meg a Petőfi téren. Utána, negyed öttől Betlehemi ünnepi műsorukat adják elő az általános iskola alsó tagozatos diákja, és fellép az óvodapedagógusok kórusa.

DECEMBER 23.

Pásztorjáték

Somlójenő – Pásztorolást szerveznek a faluban december 23-án – tájékoztatta lapunkat Nemes Ferencné polgármester.

DECEMBER 18.

Ünnepi műsor

Somlójenő – Helyi gyermekek színjátszócsoportja ad karácsonyi műsort december 18-án, utána a község önkormányzata ünnepi vacsorával vendégeli meg a falu lakóit – tájékoztatta lapunkat Nemes Ferencné polgármester.

Balatonfüred: Felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye 18-án 16 órakor a Római Katolikus Plébániatemplomban.

Balatonszepezd: Adventi gyertyagyújtás a betlehemi jászolnál 18-án 17 órakor. Barkó Gábor Ágoston OSB bencés szerzetes gondolatai

Zirc: Zirci Városi Vegyes kórus adventi koncertje 18-án 16 órakor – Bazilika.

DECEMBER 17.

Színdarab

Kerta – Nincs karácsony szeretet nélkül címmel adnak elő színdarabot a falu lakói december 17-én, folytatva az előző évek hagyományát – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Anikó polgármester. Advent utolsó hétvégéjén kertai szereplők fellépésével mutatják be a műsort. Az ünnepi készülődés zárásaként a katolikus templomnál felállított Betlehemnél gyújtják meg a negyedik gyertyát.

Adventi forgatag

Sümeg – Ünnepi programokat szerveznek december 17-én és 18-án a városban. A Hétvezér téren fellépnek a hittanos gyermekek, valamint mézeskalács árverést tartanak. Templomi koncertet ad a fúvószenekar, majd jótékonysági vásár, forralt bor, sült gesztenye, Betlehem és állatsimogató várja a vendégeket. Vasárnap a plébániatemplomban rendeznek adventi hangversenyt a Tapolcai Kamarakórus, a szombathelyi Erkel Kamarakórus és a sümegi Szegedy Róza Nőikar ad ünnepi műsort.

DECEMBER 16.

Balatonfüred: Városi karácsonyfaünnep 16-án 16 órakor a Vaszary Galéria kertjében.

DECEMBER 15.

Mesejáték

Sümeg – A Csipkerózsika című táncszínházi előadást tekinthetik meg a nézők december 15-én a művelődési központ színháztermében.

DECEMBER 13.

Gyógyító mese

Sümeg – Szeretet – mese gyógyír címmel tart előadást Boldizsár Ildikó meseterapeuta december 13-án a városi könyvtár emeleti termében.

Lucázás

Sümeg – Luca-napi hagyományokat és népszokásokat elevenítenek fel december 13-án a Kisfaludy Sándor emlékházban.

Mézeskalácsok versengenek

Tapolca - Az V. Mézeskalácssütő verseny kiállítását december 13-án 18 órakor rendezik a Hotel Pelionban. A mézeskalácsokat december ötödikéig várja a zsűri, amelynek tagja Boronyákné Papp Margit bioméhész, az Ambrózia mézlovagrend tagja, Gyevnár Kálmán fazekas-keramikus és Töreky Pélné, a Borostyán cukrászda vezetője. Külön zsűrizik az iskolai és óvodai csoportok mézeskalácsait, a háziasszonyokét és a közösség örömére alkotókét.

DECEMBER 11.

Családi délután

Sümeg– Adventi családi délutánt rendeznek december 11-én a Kisfaludy Sándor Emlékházban. Helyi óvodások lépnek fel Betlehemi játékok című műsorukkal. A látogatók karácsonyi angyalkákat és mézeskalácsot készíthetnek.

Gyertyagyújtás

Devecser – A harmadik adventi gyertyát december 11-én délután négy órakor gyújtják meg a Petőfi téren. Utána jótékonysági kirakodóvásárt rendeznek a piactéren, majd fellépnek az Élő Forrás Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai, az Őszi Fény Nyugdíjasklub,a  Flare Beás együttes és a Kobor Band. Közösen feldíszítik a fenyőfát és bemutatót tart ifj. Kozma György fafaragó és Németh Péter kovácsmester. A művelődési házban Gárdonyi Ágnes és Szabó István üvegművesek és a Máltai Szeretetszolgálat rendez kézműves foglalkozást. A roma nemzetiségi önkormányzat vendéglátása zárja a napot.

Balatonszepezd: Adventi gyertyagyújtás a betlehemi jászolnál 11-én 17 órakor. Veress István evangélikus lelkész gondolatai.

DECEMBER 10.

Zenés Délután

Kerta – A pápai Munkácsy Zenestúdió lép fel a kultúrházban december 10-én délután öt órakor – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Anikó polgármester.

Balatonfüred: Tárlatvezetés gyerekeknek 10-én 15 órakor a Vaszary Galériában.

Zirc: Kövi Szabolcs adventi koncertje 10-én 16 órakor a Bazilikában.

Falukarácsony műsorral: Bodorfa - Falusi adventi ünnepet és karácsonyváró délutánt tart december közepén a település, tudtuk meg Kardos Róbert polgármestertől. A műsorra mindenkit várnak, a nyugdíjasok ajándékcsomagot kapnak, amelyben kávé, tea és édesség lesz. A lakók várják és igénylik az együttlétet.

DECEMBER 9.

Ünnepvárás kreatívan -Bazsi- Alkotó délutánra várja a helyieket a könyvtárba december harmadikán délután négy órára a szervező Nagy Krisztina és Németh Zsuzsa. A résztvevők a karácsonyfára ajándékot készítenek, majd feldíszítik a termet a Mikulás fogadására, aki negyedikén délután négy órakor érkezik a faluházba, és 14 éves korig minden gyereket csomaggal ajándékoz meg. December 9-én délután négy órától mézeskalácsot készítenek.

DECEMBER 8.

Veszprém: A Móricz János által felfedezett Dél-amerikai Táltos- barlang titkainak nyomába eredünk Varga Zoltán geológus segítségével 8-án 17 órakor a Padányiban.

DECEMBER 6.

Mikulásvárás

Sümeg – A városi Mikulás december 6-án a Flórián téren várja a gyermekeket.

DECEMBER 5.

Mikulás

Kerta – A helyi gyermekek fellépésével érkezik a Mikulás a településre december 5-én délután öt órakor – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Anikó polgármester.

December 4.

Mikulásvárás

Somlójenő – Mikulásváró zenés estet rendeznek december 4-én délután négy órakor a művelődési házban – tájékoztatta lapunkat Nemes Ferencné polgármester.

Gyertyagyújtás és bábszínház

Devecser – A második adventi gyertyát december 4-én délután négy órakor gyújtják meg a Petőfi téren. Utána, negyed hatkor A Télapó kesztyűje címmel tart előadást az ajkai Kacagó Bábcsoport a művelődési házban a Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat jóvoltából. Utána bábokat készíthetnek Gárdonyi Ágnessel és Szabó Istvánnal. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kézműves foglalkozást tart, a vendéglátásról a Vöröskereszt gondoskodik.

Kézműves délután

Sümeg – Adventi családi délutánt rendeznek a Kisfaludy Sándor Emlékházban december 4-én, vasárnap. A látogatók mézeskalácsot, karácsonyi díszeket és kopogtatót készíthetnek. Ekkor nyílik a Szép jelen, szép csillag című néprajzi kiállítás is.

Balatonszepezd: Adventi gyertyagyújtás a betlehemi jászolnál 4-én 17 órakor. Gondos Gábor református lelkész gondolatai

DECEMBER 3.

 

Ünnepvárás kreatívan

Bazsi -Alkotó délutánra várja a helyieket a könyvtárba december harmadikán délután négy órára a szervező Nagy Krisztina és Németh Zsuzsa. A résztvevők a karácsonyfára ajándékot készítenek, majd feldíszítik a termet a Mikulás fogadására, aki negyedikén délután négy órakor érkezik a faluházba, és 14 éves korig minden gyereket csomaggal ajándékoz meg. December 9-én délután négy órától mézeskalácsot készítenek.

 

Mikulás-rali december elején

Veszprém - Idén már huszadik alkalommal jelentkezik a hazai rali sportág egyik legközkedveltebb futamának számító Mikulás-rali, melyet december 3–4-ig rendez a Laroco Motorsport Egyesület. A versenyzőket idén közel hetven kilométernyi gyorsasági össztávval, három területen hat gyorsasági etappal várják a szervezők amatőr, illetve profi kategóriában. A pályáról még tudni kell, hogy tíz százalékban betonon, kilencven százalékban pedig murván száguldanak majd a pilóták.

Zirc: Áprily Géza koncertje gyerekeknek 3-án 16 órakor – Gobelinterem.

 

Mozgó Mozi

Sümeg – Filmvetítést tartanak a művelődési központban december 3-án.

Karácsonyvárás Bakonyságon- Bakonyság - A község önkormányzatának képviselő-testülete december 3-án, szombaton 16 órakor tartja karácsonyváró rendezvényét a művelődési házban. Kiss Lajos polgármesteri köszöntője után a Sági Sárga Rózsa Klub, illetve az Összhang Zenés Produkció műsorát láthatják az érdeklődők. A rendezvényen az önkormányzat vacsorával és karácsonyi ajándékkal kedveskedik a falubeli családoknak.

Bakonyság – Betlehemmel, díszkivilágítással és karácsonyváró rendezvénnyel készül a szent ünnepre a település.

Az ünnepvárás szellemében az adventi időszak első vasárnapja hetében felállításra került a falu karácsonyi betlehemi installációja a község központi parkjában, a buszmegálló mellett. Így nemcsak a helyiek, de a tömegközlekedéssel utazók szemei is gyönyörködhetnek a színesen megvilágított jászolban, valamint a templom melletti karácsonyfában. A betlehemet közösségi program keretében állították össze a falubeliek, akiket december 3-án karácsonyváró rendezvényen ajándékoz meg az önkormányzat – tudtuk meg az egyik helyi lakostól.

 

DECEMBER 2.

Pápa: Kovácsé Bata Gabriella-Menyhértné Kovács Bernadett Ünnepi barkácsoló című könyvének bemutatója 2-án 17 órakor a Városi Könyvtárban.

Fotókiállítás gyermekarcokról

Pápa– Gyermekarc – gyermeklélek címmel szervez kiállítást Popovics Noémi fotóiból a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Huszár Közösségi Ház II. emeleti nagytermében december 2-án, pénteken 17 órakor. A 2017. január 15-ig munkanapokon 8 és 20 óra között megtekinthető fotókiállítást Oszter Alexandra színművész nyitja meg.

Sümeg – Mikuláskupát rendez a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola december 2-án, pénteken délelőtt. A program zenés bemelegítővel indul, majd játékos feladatok várnak a versenyzőkre három helyszínen. Tízórai után további két játék indul, majd egy meglepetés várja a gyerekeket.

DECEMBER 1.

Felhívás a változásra 2.

Pápa – December 1-jén, csütörtökön 17 órakor Heller Tibor Felhívás a változásra – Bevezető előadás a spirituális önismeret világába 2. címmel tart előadást a Jókai Mór Városi Könyvtár előadótermében. Az előadás olyan témákat érint, mint hogy: kulcskérdések a teljesebb önismeretben, a gondolat útja az elméből a szívbe, tibeti hangtálas meditáció.

 

NOVEMBER 30.

Adventi esték a Gyurátz Körben

Pápa - Három napon keresztül hangolódik az adventre a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör az Evangélikus Látogatóközpontban. November 30-án 17 órakor Németh Katalin evangélikus lelkész, december 1-jén Béres László evangélikus lelkész, december 2-án Polgárdi Sándor esperes osztja meg gondolatait az adventi ünnepkörrel kapcsolatban.

Egészségvédő program a Közgázban

Pápa – A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Függetlenül címmel egészségvédő programot szervez november 29-én, kedden a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában. A programban szerepel 11.35-től beszélgetés a prevencióról a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda egészségfejlesztőjével, és totó, 14.15-től pedig Nem kell a drog címmel előadás és feldolgozó foglalkozás az Esztrád Színház közreműködésével.

Advent

Kerta – Az adventi programok november 30-án kezdődnek a településen – tájékoztatta lapunkat Nagyné Varga Anikó polgármester. Szerdán délután fél ötkor adventi koszorút készítenek a kultúrházban. December 3-án Palotás Ágnes műsora öt órakor kezdődik szintén a kultúrházban.

Várakozás

Pusztamiske– Az önkormányzat az adventi várakozás idején fenyőfát állít és díszít, adventi játszóházat szervez. A helyi Katolikus Karitász épít Betlehemet – tájékoztatta lapunkat Poór Zoltán polgármester.

Veszprém: Mikulás-váró foglalkozás 30-án 17 órakor a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskolában.

Ajka: A Magyar Népmese Színház Többsincs királyfi című mesejátéka a gyermekszínházi bérletes sorozatban 30-án  10.00 és 14.30 órakor a művelődési központ színháztermében.

 

 

NOVEMBER 29.

Veszprém: Életmódklub előadás 29-én 17 órakor a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag József előadótermében.

Csendes beszélgetés 29-én 17 órakor a Dubniczay palotában.

Ajka: A Magyar Népmese Színház Többsincs királyfi című mesejátéka a gyermekszínházi bérletes sorozatban 29-én 14.30 órakor a művelődési központ színháztermében.

Szoborparkot adományoz szülőfalujának

Vinár – November 29-én, kedden 15 órakor avatják fel Széchenyi István tiszteletére a helyi születésű, nemzetközi hírű szobrászművész, Ézsiás István által létrehozott és a községnek adományozott szoborparkot a Köztársaság úti Sport és Kulturális Centrumban. A Pannonia Geometria – Európa Szoborparkot Kőrösi Mária egyetemi docens, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja avatja fel.

NOVEMBER 28

Hardi Titusz a Gyurátz Körben

Pápa - A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör következő, novemberi összejövetelének vendége Hardi Titusz bencés pap lesz, aki 2006 óta vezeti igazgatóként a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumot. Az előadásra, amely november 28-án, hétfőn 18 órakor lesz az Evangélikus Látogatóközpontban, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Mesejáték

Sümeg – A Futrinka utca lakói című zenés mesejátékot mutatják be a művelődési központ színháztermében november 28-án.

 

NOVEMBER 27.

Betlehem a templom előtt

Zalaszegvár -Advent első vasárnapjára felállítják a betlehemet a templom előtti téren. Tudja Endre polgármester elmondta, a betlehemet tavaly a képviselőtestület tagjai és a segitőik készítették.

 

Advent első vasárnapja

Pápa  – Advent első vasárnapjának az Esterházy-kastély ad otthont. November 27-én, 15 órától kézműves foglalkozások, a kastéllyal kapcsolatos nyereményjáték, kürtőskalács, tea, forró csoki, forralt bor várják az érdeklődőket. 16 órától a kastélyudvaron színpadi műsort ad Horváthné Hollenczer Anita, a Tókerti Óvoda Margaréta Csoport, a Pápai Nyugdíjas Egyesület Énekkara és a Tapolcafői Forrás Népdalkör. 19 órakor a város adventi koszorújának első gyertyáját Mail József apát-plébános gyújtja meg a Római Katolikus Egyház képviseletében.

 

Ünnepvárás Kisszőlősön

Kisszőlős -Adventi koszorút készítenek közösen  advent első vasárnapján a község lakói virágkötő segítségével. A településen régi hagyomány, hogy összegyűlnek karácsony előtt, beszélgetnek, és mindenki elkészíti az ünnepi asztalra a koszorút. A gyerekeket 14 éves korig Mikuláskor is megajándékozza a község, tudtuk meg Árik István polgármestertől. A művelődési házban mesejátékot nézhetnek meg, majd azt követően mindenki megkapja az édességgel teli csomagot.

 

Ünnepvárás

Somlószőlős - Advent első vasárnapján, november 27-én délután öt órakor a katolikus templomban Kocsis Tamás plébános közreműködésével nyitják meg az ünnepeket, majd fél hatkor az evangélikus templomnál felállított Betlehemnél gyújtják meg az első gyertyát. Utána az általános iskolások adnak műsort. Minden további adventi vasárnapon délután öt órakor a katolikus templomnál gyújtanak gyertyát, fél hatkor pedig az adventi koszorún, amit ünnepi műsor követ. December 4-én az óvodások Az égből leszáll az angyal című darabot adják elő. Hatkor a művelődési házban az Adrenalin zenekar Mikulás-műsora várja a gyerekeket. December 11-én gyertyagyújtás után a Somvirág együttes várja közös énelkésre a falubelieket. December 18-án a gyertyagyújtás után ökumenikus istentiszteletet tart Kocsis Tamás és Juhász Dénes evangélikus lelkész.


Ünnepvárás

Karakószörcsök– A község önkormányzata advent mind a négy vasárnapjára tervez gyertyagyújtást és műsort a parkban, illetve egy hétvégén a katolikus templomban is – tájékoztatta lapunkat Szabóné Piriti Márta polgármester

 

Kezdődik advent

Somlóvásárhely  - Advent első vasárnapi rendezvényt tartanak a községben november 27-én, vasárnap délután öt órakor - tájékoztatta lapunkat Marton Zsolt polgármester.

Gyertyagyújtás

Sümeg – A Flóriánt téri díszóránál gyújtanak gyertyát az adventi vasárnapokon, november 27-én, december 4-én, 11-én és 18-án a városvédők és -szépítők szervezésében.

Advent

Somlójenő – Az ünnepi készülődés részeként minden adventi vasárnap délután öt órakor gyújtanak gyertyát a faluközpontban – tájékoztatta lapunkat Nemes Ferencné polgármester.

Ünnepvárás

Zalagyömörő  - A településen hetedik alkalommal, november 27-én advent első vasárnapján a délután fél négykor kezdődő szentmise után gyertyagyújtási ünnepséget tartanak a művelődési házban – tájékoztatta lapunkat Illés László polgármester.

Idősnap

Devecser – Poór Péter és Molnár Orsi Mulass Velünk! Című műsorával köszönti az önkormányzat az időseket a tiszteletükre rendezett eseményen, amelyet november 27-én délután negyed ötkor rendeznek a művelődési házban.

Gyertyagyújtás

Devecser – Az első adventi gyertyát november 27-én délután négy órakor gyújtják meg a Petőfi téren.

Ajka: A Jubilate Női Kar adventi hangversenye 27-én 16.30 órakor a Belvárosi Katolikus Templomban.

Alsóörs: A Vox Unitatis Vegyeskar Adventi koncertje 27-én 17 órakor az Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtárban.

Balatonszepezd: Adventi gyertyagyújtás a betlehemi jászolnál 27-én 17 órakor. Csizmazia Sándor római katolikus plébános gondolatai

Várpalota: Palotai Advent - Malek Andrea és a Jazzrael műsora 27-én 16 órakor a Thury-várban.

Zánka: Adventi műsor 27-én 16.30 órától a Faluházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!