Programok

2013.12.08. 20:37

Programok, rendezvények Veszprém megyében december 9-től

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 9-től. Böngésszen, és válogasson!

JANUÁR 19.

Új évet köszöntő operettgála

Herend - A város művelődési háza Bécs nyomdokain haladva operettgálával köszönti az új évet januárban. A január 19-én Húzzad csak kivilágos virradatig... címmel megrendezésre kerülő műsorban Horváth Melinda magánénekes, Kamenik Klaudia magánénekes, Mohácsi Attila színművész, a Győri Nemzeti Színház tagja, valamint a Maya trió tánckara lép fel. Az első részben Kálmán Imre és Lehár Ferenc klasszikus nagyoperettjeinek részleteiből, a Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből, a Víg özvegyből állítottak össze egy csokrot, a második részben a két világháború közötti Budapest éjszakáiban kalandoznak Ábrahám Pál, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Lajtai Lajos, Márkus Alfréd és Zerkovitz Béla dalaival.

DECEMBER 29.

Téli túra

Misefa - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Biodiverzitás Védelmének Világnapján, december 29-én túrát szervez Misefára. A Remetekertbe vezető sétán a területet jól ismerő természetvédelmi őr mutatja be a természet sokszínűségét, változatosságát. Találkozás a misefai körhalastónál 9,30 órakor.

 

DECEMBER 28.

Szilveszter előtti focitorna

Alsóörs – Hetedik alkalommal rendezik meg a Szilveszter kupa kispályás labdarúgó tornát. Korábban Zirc volt a helyszín, ám most a házigazdák jó döntéssel az alsóörsi sportcsarnokba szervezték az eseményt. December 28-án és 29-én léphetnek majd pályára azok a csapatok, akik december 20-ig neveznek a főszervező Schmidmajer Árpádnál. A házigazdák mindig is ügyeltek arra, hogy az esztendő utolsó tornáján értékes nyereményekkel gyarapodjanak a legjobbak. Ezt a jó szokásukat ezúttal is megtartják, hiszen az első helyezett együttes minőségi futball labdát, illetve egy garnitúra teljes felszerelést vihet haza, az egyéb díjak mellett. Érdekesség, hogy az első négy társulatot megjutalmazzák, ahogy a legjobb kapust, játékost (utánpótlás korút és szeniort külön) és a gólkirályt is. A sportcsarnok parkettjén, december 28-án , szombaton reggel kezdődnek a mérkőzések.

 

DECEMBER 24.

Karácsonyfát állít Szigliget a Balatonban

Szigliget - Karácsonyfát állít a Balatonban Szigliget december 24-én. A tavalyi évhez hasonlóan az Újévi csobbanás nevű rendezvény szervezői december 24-én koradélután a szigligeti strandon ismét fürdőruhára vetkőznek és beviszik a feldíszített karácsonyfát a Balatonba, amelyet a szervezők elképzelése szerint 2014. január 1-jén az Újévi csobbanás résztvevői fognak kihozni a vízből - mondta a polgármester.    December 24-én a szervezők a kisgyermekes szülők fogadására is felkészülnek; a strandon hangszórókból karácsonyi dalok fognak szólni, a gyermekeket állatsimogatóval, kakaóval, meleg teával várják - tette hozzá.


DECEMBER 22.

Arácsi karácsony

Balatonfüred-Arács (gyá) A hagyományos Arácsi karácsony egyik idei fellépője a Schola Kamarakórus lesz dr. Pauserné Kis-Szölgyémi Gabriella vezénylésével, és a Lóczy Lajos Gimnázium diákjai adnak ünnepi műsort. A programra december 22-én 16 órától kerül sor az Arácsi Népházban. A bárki számára nyitott, ingyenes rendezvényt szeretetvendégség zárja, amihez örömmel fogadják a süteményeket.

 

DECEMBER 18.

Iskolai kórusok énekelnek 

Balatonfüred - A város önkormányzata az idén is a református templomban rendezi meg az az iskolai kórusok hagyományos karácsonyi koncertjét. A december 18-án  17 órakor kezdődő programban fellép a Református Általános Iskola, a Radnóti Miklós Általános Iskola, az Eötvös Loránd Általános Iskola és a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola kórusa, és a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is énekelnek, játszanak. A hangverseny előtt Miklós Ferenc református lelkipásztor mond köszöntőt.

Ötéves a Szenior Tanácsadók Társasága, ünnepség 18-án 10 órakor a VMK-ban.Dr. Poór Balázs előadása a diabéteszről 18-án 16.30-kor a VMK-ban.

Falukarácsony 18-án 17 órakor a Faluházban. 

Ajka: A Szent István Király Római Katolikus Iskola karácsonyi műsora 18-án 17 órakor a szabadidőközpontban. 

Balatonalmádi: A Vörösberényi Nyugdíjasklub karácsonyi műsora 18-án 16 órától a Vörösberényi Művelődési Házban.  

Pápa: Hátrányos helyzetű idősek karácsonya 18-án 14 órakor a JMSZK-ban.

Ünnepi hangverseny a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola 30 éves fennállása alkalmából 18-án 19 órakor a Hangvillában.

 

DECEMBER 17.

Márfi Gyula érsek és Szemerei János evangélikus püspök adventi elmélkedése 17-én 17 órakor az érseki palotában.  

Ajka: A Finn Szabadegyetem előadása 17-én 17 órakor a szabadidőközpontban. 

Pápa: Nyugdíjas Egyesület karácsonya 17-én 14 órakor a JMSZK-ban.

 

DECEMBER 16.

Előadás filmklubban

Veszprém - A tenger törvénye című olasz–francia feliratos filmet vetítik december 16-án, hétfőn este hat órakor a VMK színháztermében. A film a 2011-es Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-jelölést és különdíjat kapott.

Karácsonyi díszkészítés

Veszprém - Karácsonyi díszkészítés 16-án 16 órakor a Veszprémi Ifjúsági Házban.

Karácsonyi ünnepség

Gyulafirátót - A Gyulafirátóti Művelődési Ház csoportjainak évzáró karácsonyi ünnepsége 16-án 16 órakor a művelődési házban.

Gálaműsor

Ajka - A Forma Fitt SE évzáró gálaműsora 16-án 16.30-kor a szabadidőközpontban.

Diabéteszklub karácsonyi ünnepsége

Zirc - Diabéteszklub karácsonyi ünnepsége 16-án 17 órakor a városi könyvtárban.

 

DECEMBER 15. 

Ünnepi programok minden korosztálynak

Herend - Adventi programot rendez ezen a hétvégén is a Herendi Civil Közösség december 15-én 16-19 óráig. A művelődési ház előtt kézműves és kistermelői vásárra, kézműves foglalkozásra, állatsimogatóra, Dávid Rolanddal közös éneklésre, gyógytea, forralt bor, forró tea, zsíros kenyér, házi süti kóstolásra várnak mindenkit. Közben ruha, könyv, játék, tartós élelmiszer adományokat is gyűjtenek. December 22-én szaloncukor kereső versenyt szerveznek gyerekeknek a bányatavak közelében, december 29-én pedig több távon és kategóriában megrendezik a Hajag kupa futóversenyt. Az évet szilveszteri mulatsággal búcsúztatják a művelődési házban.

A megalakulásra emlékeznek

Veszprém - A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi üléssel emlékezik az idén is a 23 évvel ezelőtti megalakulására. A Megyeháza Szent István termében december 15-én 10 órakor kezdődő rendezvényen Polgárdy Imre alelnök mond beszédet. Az ünnepi műsor után megkoszorúzzák az alakulás emlékére állított márványtáblát.

Kövi Szabolcs bemutató koncertje sok látványossággal

Veszprém - Kövi Szabolcs lemezbemutató koncertjét vasárnap, december 15-én 19 órakor rendezik Veszprémben, a Városi Művelődési Központ színháztermében. A népszerű veszprémi szerző a tizenkilencedik hanganyag bemutatásánál vizuális élménnyel is szolgál Prech Márton operatőr munkájának köszönhetően, különleges helyszíneket megjelenítve.

Jubileumi sakk megmérettetés

Ajka – Huszadik alkalommal rendezik meg a városi kupa ifjúsági és gyermek sakkversenyt, amelynek Ajka ad otthont. December 15-én, vasárnap 9.30-kor kezdődik a XX. Ajka Városi Kupa ifjúsági és gyermek sakkverseny a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont József Attila utcai épületében.A viadalt három utánpótlás korcsoportban hirdették meg mindkét nemnek, ezek mellett lesz egy kategória felnőtt kísérők számára is. A dobogósok érem- és oklevél díjazásban részesülnek, a legeredményesebb klub serleget kap.

Táncverseny

Ajka - December 15-én 13 órakor a Dinamic Rock and Roll Klub táncversenye lesz a színházteremben.

Acro Dance Karácsony

Balatonfüred - Az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület az elmúlt évek sikereit alapul véve 17. alkalommal vállalkozik arra, hogy akrobatikus rock n’ roll táncversennyel színesítse Balatonfüred város elismerten gazdag, színvonalas kulturális és sport életét így régiónk ismét egy különleges sportcsemegével lesz gazdagabb, a már hagyománnyá vált Acro Dance Karácsonnyal. A Rock and Roll Tánverseny és Acro Manó Gála december 15-én 14 órakor kezdődik a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A rendezvényre közel 400 táncost várnak, akik kis és nagyformációs kategóriákban, children és junior korosztályban mérik össze tudásukat.

Karácsonyi koncert

Veszprém - Karácsonyi koncertet ad a Cholnoky városrészben található Magyarok Nagyasszonya templomban december 15-én a Gizella Nőikar. Az adventhez kapcsolódó műveket felvonultató hangversenyre a belépés ingyenes, a Borbásné Gazdag Gabriella vezette kórus előadására a belépés ingyenes.

Adventi programok a várban: 15-én 10.30-kor ünnepi érseki szentmise a Szent Mihály-bazilikában, Jónak lenni jó, a Katolikus Karitász egész napos jótékonysági rendezvénye a Szentháromság téren, 16.30-kor gyertyagyújtás. Adventi programok a Szaléziánumban: 15-én 9–18 óráig ajándékkészítés rászoruló gyerekeknek, 10 órakor Rudi bohóc, 13 órakor karácsonyi műsor gyerekeknek, 15 órától Luca-napi kézművesprogram.Lakótelepi karácsonyváró készülődés 15-én 10 órától a VMK-ban.

Ünnepvárás

Balatonalmádi - Békét és reménységet ünnepváró program, 15-én 18.30-kor a Mesetarisznya Bábszínház mesejátéka, 19-kor tűzgyújtás.

Gyertyagyújtás

Nagyvázsony - III. adventi gyertyagyújtás 15-én 16 órakor a Községháza parkban, adventi est 16.30-tól az IKSZT-ben. 16-án 16.30-tól játszóház az IKSZT-ben.

Pegazusék karácsonya

Pápa - Közös ünnepre várják kicsiket és nagyokat december 15-én, vasárnap délelőtt a Pegazus Színház művészei. Kilenc órától játékos készülődés, kézműves játszóházak, majd a Csizmás Kandúr című bábjáték várja az érdeklődőket. Ezt játékos adventi négypróba és karácsonyi interaktív já- ték követi a színházban, ahol számos ajándék is vár a gyerekekre.

Börze

Pápa - Baba- és gyermekruhabörze 15-én 9–12 óráig a városi sportcsarnokban.

Advent

Sümeg - Adventi gyertyagyújtás 15-én 15 órakor a Díszóránál, 16 órakor Jónak lenni jó, jótékonysági nap a művelődési központban.

Hangverseny

A Légierő Zenekar Adventi és népi énekek című hangversenye 15-én 17 órakor az érseki palotában.

Karácsonyi koncert

A Gizella Nőikar karácsonyi koncertje 15-én 17.30-kor a Magyarok Nagyasszonya-templomban.Angyali sugallat, Kövi Szabolcs koncertje 15-én 19 órakor a VMK-ban.

Téli túra a Bakonyban

Bakonybél – Mészner Viktor vezetésével indul túra december 15-én, vasárnap 10 órakor a megszokott helyről, a vendéglő elől. A mintegy 12 kilométeres természetjárás során az Odvaskői-barlangot és a tavasszal létesített kisvasúti emlékhelyet is felkeresik a résztvevők.

Szerzetesek Világnapja

Dörgicse - Aki szereti a lankákba simuló kora középkori templomokat, aki kíváncsi különleges bányák különleges mészkőfejtési technikáira, aki önállóan szeretne felfedezni kisebb barlangüregeket egy hosszabb függőleges sziklafal mentén, az ki nem hathatja a szerzetesek világnapi geotúrát, amely 2013. december 15-én az alsó-dörgicsei Boldogasszony templomromtól indul 10,00 órakor. A séta a Boldogasszony dörgicsei-templomrom, a Kisfalud-dörgicsei templomrom és a Szt. Péter-dörgicsei templomrom mellett egyaránt elhalad.


DECEMBER 14.

9. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

Veszprém - Avagy rövidfilmek hosszú napja a veszprémi Hangvillában december 14-én, ahol bemutatkoznak az ország amatőr és független filmesei. A találkozó alapötlete még 2005-ben formálódott néhány veszprémi filmrajongó fejében. Azóta évről évre ismétlik meg a kötetlen "mikrofesztivált", ahol az egész napos vetítés szüneteiben az alkotók és a nézők együtt beszélhetik meg a kisfilmekről alkotott véleményüket a szakmai zsűrivel.

Baleseti szimulációs gyakorlat

Veszprém - A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete december 14-én, szombaton 11 órától baleseti szimulációs gyakorlatot tart a veszprémi Tesco Áruház parkolójában, a Külső-kádártai úton. Az eseményen részt vesznek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a rend-őr-főkapitányság és a mentőszolgálat munkatársai.

Sztárok szerepelnek a Szkalla lányokban

Veszprém - Béres Ilona és Tordai Teri szereplésével mutatják be A Szkalla lányok című előadást december 14-én, szombaton 19 órakor az Anna Grand Hotel színháztermében.

Jótékonysági ruhagyűjtés

Veszprém - Rászorulóknak szervez ruhagyűjtést két veszprémi civil szervezet advent harmadik és negyedik szombatján, jelentették be sajtótájékoztatón. A Lions Klub és a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület – a veszprémi önkormányzattal és a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben – a Balaton Plaza parkolóból nyíló bejáratánál december 14-én és 21-én, szombaton 10 és 16 óra között várják a téli ruhát és cipőt. Némedi Lajos alpolgármester elmondta, a városban egyre több civil szervezet és magánember tesz abban a szellemben, hogy adni és jót cselekedni soha nem elég. Leitold László a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke hangsúlyozta, a ruhaneműket rászorulóknak osztja ki a Máltai Szeretetszolgálat.

ZepSession koncert

Veszprém - Led Zeppelin-szeánszot tart a 20 éves ZepSession zenekar december 14-én 22 órától az Expresszóban.

LL Junior új albuma

Veszprém - LL Junior mutatja be új albumát december 13-án éjféltől a veszprémi Club VIP színpadán.

Anti Fitness Club Veszprémben

Veszprém - Az Anti Fitness Club lép színpadra december 14-én 20 órától a veszprémi Diákcentrumban.

Koncertek a Metróban

Veszprém - Az Auróra koncertezik december 14-én 18 órától a veszprémi Metró sörözőben. Fellép még a Végállomás és az Assimiliation.

Koncertek Pápán

Pápa - A Sleepwalkers és az Édász zenekarok adnak koncertet december 14-én 21 órától a pápai Ördög pincében.

Adományokra is számítanak

Pápa - Jótékonysági főzést és adománygyűjtést szervez az MSZP helyi szervezete ma a piac tér melletti parkolóban délelőtt tíz és délután két óra között. A közös ebéd egy órától fogyasztható. Emellett a szervezők várják a felajánlásokat (játékok, ajándékok), amiket a hátrányos helyzetű gyerekekhez juttatnak el.

Vödörvölgyi Mikulás

Balatonalmádi - A Bauxitkutató Természetjáró SE idén is megrendezi a 15 kilométeres hagyományos Vödörvölgyi Mikulás teljesítménytúráját, amely 14-én, szombaton két helyszínről indul nyolc és tíz óra között: Almádiban, a Pannónia Kulturális Központból és Szentkirályszabadján, az Általános Iskolából. A túrázók útközben forró teával és a Mikulással találkozhatnak. A rövidebb túrát kedvelők a hat kilométeres Csilla Sétán indulhatnak, amely Balatonalmádit mutatja be, a csodás kilátást nyújtó Óvári messzelátó érintésével. Indulás nyolc és tíz óra között a Pannónia kulturális Központból. Mindkét útvonal körtúra.

Karácsony Csingerben

Ajka-Csingervölgy - Karácsonyi ajándékozásra és műsorra vár mindenkit a Csingervölgyért Egyesület szombaton, december 14-én a Közösségi Házban. A bányász hagyományőrző egyesület tagjai által gyűjtött és felajánlóktól kapott jó minőségű gyermek és felnőtt ruhával ajándékozzák meg mindazokat, akik felkeresik őket 10 és 12 óra között. A tagok karácsonyi műsora 15 órakor kezdődik. Azt követően feldíszítik a közösségi ház előtti téren álló karácsonyfát, majd vendéglátással, beszélgetéssel várnak mindenkit.

Gyalogos túra

Ajka - December 14-én rendezik a Vödörvölgyi Mikulás gyalogos túrát, és aznap 15 órakor adventi ötlettár várja a felnőtteket.

Adventi koncert

Ajka - Szombat este hétkor gyertyafényes adventi koncert a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével a Bánki iskola aulájában.

Adventi áhítat a templomban 

Tapolca - Adventi zenés áhítatra várják az érdeklődőket szombaton a Nagyboldogasszony római katolikus templomban a Boldog Özséb Alapítvány szervezésében. A 18 óra 30-kor kezdődő ünnepi  szentmisén és az utána következő rövid hangversenyen a Tapolcai Kamarakórus énekel.

Közös ünneplés

Nagygyimót - A helyi Bor- és Kertbarát Kör kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával civil karácsonyt tartanak a település kultúrházában szombat este. A szervezők a község egyik legaktívabb civil szerveződéseként fontosnak tartják, hogy együtt ünnepeljenek a többi szervezettel. A rendezvény délután öt órakor Németh Zoltán, a Nagygyimóti Bor- és Kertbarát Kört elnöke köszöntőjével kezdődik, majd a civil szervezetek adnak műsort. Ezt közös vacsora, majd kötetlen beszélgetés, az idei bortermés kóstolása követi.

 

RENDEZVÉNY

Veszprém: Nől a dér, álom jár – karácsonyi készülődés 14-én 9.30–12 óráig a Cholnoky könyvtárban.
Családi játszóház 14-én 10–16 óráig a megyei könyvtár gyermekkönyvtárában.
Családi karácsonyi játszóház 14-én 15 órakor a dózsavárosi könyvtárban.
Karácsonyi hangverseny 14-én 16 órakor az egyetem aulájában.
Bonita karácsonyi táncgála 14-én 17 órakor a Dózsa Gy. u. 2-ben (a volt VMK-ban).
Takáts Eszter Bigband koncertje 14-én 18.20-kor a Kossuth utcai karácsonyi vásár színpadán.
Adventi programok a várban: 15-én 10.30-kor ünnepi érseki szentmise a Szent Mihály-bazilikában, Jónak lenni jó, a Katolikus Karitász egész napos jótékonysági rendezvénye a Szentháromság téren, 16.30-kor gyertyagyújtás. Adventi programok a Szaléziánumban: 15-én 9–18 óráig ajándékkészítés rászoruló gyerekeknek, 10 órakor Rudi bohóc, 13 órakor karácsonyi műsor gyerekeknek, 15 órától Luca-napi kézművesprogram.
Lakótelepi karácsonyváró készülődés 15-én 10 órától a VMK-ban.
A Légierő Zenekar Adventi és népi énekek című hangversenye 15-én 17 órakor az érseki palotában.
A Gizella Nőikar karácsonyi koncertje 15-én 17.30-kor a Magyarok Nagyasszonya-templomban.
Kövi Szabolcs koncertje 15-én 19 órakor a VMK-ban.

Veszprém-Gyulafirátót: Muzsika hangja: A Trapp család, zenés színdarab 14-én 17 órakor a művelődési házban.
Retrobuli 14-én 22 órakor a művelődési házban.

Veszprém-Kádárta: Karácsony csilingel, kézműves-foglalkozás 14-én 15 órakor a Faluházban.

Ajka: Adventi várakozás a Mendelssohn Kamarazenekarral 14-én 19 órakor a Bánki iskolában. A Dinamic Rock and Roll Klub táncversenye 15-én 13 órakor a szabadidőközpontban.

Alsóörs: A Mendelssohn Kamarazenekar adventi koncertje 15-én 20 órakor az Eötvös Károly Művelődési Házban.

Balatonalmádi: Az én Almádiáim fotókiállítás megnyitója 14-én 16.30-kor a VasútArtJáróban. Mandulás táncház 14-én 16.30-kor a Vörösberényi Művelődési Házban.
Adventi vásár 14-én és 15-én 15 órától a Városház téren: 14-én 18.30-tól Békét és reménységet ünnepváró program, 15-én 18.30-kor a Mesetarisznya Bábszínház mesejátéka, 19-kor tűzgyújtás.
Molnár C. Pál és Kontuly Béla emlékkiállítás megnyitója 14-én 17-kor a Pannóniában.
Balatonalmádi Város Vegyeskarának karácsonyváró koncertje 15-én 17 órakor a Pannóniában.

Balatonfüred: Művészet és tér, megnyitó 14-én 11 órakor a Vaszary-villában.Mesekastély, adventi készülődés Módri Györgyivel 14-én 16-kor az Arácsi Népházban.
Felnőtt kórusok karácsonyi koncertje 14-én 17 órakor az evangélikus templomban.
Rock and roll táncverseny és Acro Manó gála 15-én 14 órakor a Balaton Szabadidőközpontban.

Lovas: Karácsonyi készülődés 14-én 14 órától a Faluházban.

Magyarpolány: A Forrás Nőikar adventi fellépése 14-én 16  órakor  a katolikus templomban.

Nagyvázsony: III. adventi gyertyagyújtás 15-én 16 órakor a Községháza parkban, adventi est 16.30-tól az IKSZT-ben.

Nemesleányfalu: Orgonahangverseny 14-én 17 órakor az evangélikus templomban.

Öskü: Jótékonysági segélykoncert Esztergályos Kornél javára 15-én 15 órától a kultúrházban.

Pápa: Baba- és gyermekruhabörze 15-én 9–12 óráig a városi sportcsarnokban.

Sümeg: Adventi gyertyagyújtás 15-én 15 órakor a Dísz-óránál, 16 órakor Jónak lenni jó, jótékonysági nap a művelődési központban.

Zirc: Zirci fellépők műsora 14-én 16.30-kor az apátság Gobelin termében, 17.45-kor gyertyagyújtás az apátsági udvarban, 18 órakor szentmise a bazilika minorban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Pannon Várszínház (Hangvilla): Mozart szíve 15-én 17 órakor Agárdy bérlet.
Kabóca Bábszínház: Gomboló 15-én 11 órakor. 
Balatonfüred, Anna Grand Hotel: Szkalla lányok 14-én 19 órakor, a Pannon Várszínház előadása. 

MOZI

Veszprém, Cinema City, ma: A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D (premier): 13.45, 17.00, 20.15, 22.15 óra. szo–v: 10.30 órakor is. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA (premier): 15.45, 19.00 órakor. szo–v: 12.30 órakor is. JÉGVARÁZS 3D: 13.15, 15.30, 17.45 órakor. JÉGVARÁZS: szo–v: 11.00 óra. COMING OUT: 13.00, 17.30, 20.00, 22.00 óra. szo–v: 10.15-kor is. AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 19.30 óra. THOR: SÖTÉT VILÁG 3D: 15.15 óra. szo–v: 10.45-kor is. LAST VEGAS: 22.30 óra. 

Tapolca, városi mozi: JÉGVARÁZS: 15.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA: 17.00 órakor. FRANCES HA: 20.00 órakor.

 

DECEMBER 13.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Karácsonyi népművészeti vásár ma 13–17 óráig, 14-én 11–17 óráig a Laczkó Dezső Múzeumban.
Betlehemi csillag, karácsonyi játszóház ma 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Varázserő, játékos sportfoglalkozás gyerekeknek ma 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban.
Karácsonyi készülődés
16 órától az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában.
Szilágyi László festőművész életútját és munkáját Fenyvesi Áron művészettörténész mutatja be ma 16.30-kor a Modern Képtár Vass László Gyűjtemény galériájában.
A Magyar–Finn Egyesület és a veszprémi evangélikus egyházközség közös éneklése  17 órakor az evangélikus templomban.
Luca-napi mulatság  18 órakor a Zóna étteremben.

Ajka-Tósok: A Forrás Nőikar adventi fellépése  18 órakor a katolikus templomban.

Balatonalmádi: Luca-napi játszóház  a Pannóniában.Karácsonyi fények nemzetközi művészeti találkozó  18 órakor a Pannóniában.

Balatonederics: Az észak-balatoni vasútról és az 50. évüket ünneplő Nohab-mozdonyokról kiállítás nyílik  17 órakor a Tájházban.Balatonfüred: A Devecseri Alkotókör kiállításának megnyitója  17 órakor az Arácsi Népházban.

Balatonfűzfő: Veszeli Lajos Öbölfények című adventi kiállításának megnyitója  17 órakor a művelődési központ és könyvtárban.

Pápa: Gyertyafényes advent 13-án, 14-én és 15-én 16–20 óráig a Fő téren.
Rákóczi, a titokzatos fejedelem, dr. Varga Tibor előadása  17 órakor az Edvy malom fogadóban.

Tihany: Tetőtéri esték – Korzenszky Richárd: Tiszteljétek az embert!  17 órakor a bencés apátságban.

SZÍNHÁZ 
Veszprém, Pannon Várszínház (Hangvilla): Mozart szíve 15-én 17 órakor Agárdy bérlet.
Kabóca Bábszínház: Gomboló 15-én 11 órakor. Autósmese, avagy Toda, Berci és a Csodamerci 18-án 10 órakor.

Ajka: Száll az ének 13-án 17 órakor, a Pannon Várszínház előadása. 

Balatonfüred, Anna Grand Hotel: Szkalla lányok 14-én 19 órakor, a Pannon Várszínház előadása.

Pápa, Jókai Mór Szabadidőközpont: A szeméthegyen túl 13-án 14 órakor Lázár bérlet.

MOZI 

Veszprém, Cinema City, december 12–18.: A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D (premier): 13.45, 17.00, 20.15 órakor. p–szo: 22.15 órakor. szo–v: 10.30 órakor is. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA (premier): 15.45, 19.00 órakor. szo–v: 12.30 órakor is. JÉGVARÁZS 3D: 13.15, 15.30, 17.45 órakor. JÉGVARÁZS: szo–v: 11.00 órakor. COMING OUT: 13.00, 17.30, 20.00 órakor. p–szo: 22.00 órakor is. szo–v: 10.15 órakor is. AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 19.30 órakor. THOR: SÖTÉT VILÁG 3D: 15.15 órakor. szo–v: 10.45 órakor is. LAST VEGAS: p–szo: 22.30 órakor. 

Tapolca, városi mozi, december 12–18-ig: JÉGVARÁZS: 15.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA: 17.00 órakor. FRANCES HA: 20.00 órakor.

Legszebb közös karácsonyi énekek

Veszprém - Az idén harminc éves Veszprémi Magyar-Finn Egyesület és a veszprémi evangélikus egyházközség idén is megszervezi a közös karácsonyi éneklést. A kezdeményezést öt éve finn mintára indították a szervezők; Finnországban hagyomány, hogy karácsony előtt az evangélikus templomban eléneklik a legszebb, legkedveltebb énekeket, így készülve lélekben a közelgő ünnepre. A veszprémi programot – mely nyitott minden érdeklődő, karácsonyra készülődő számára – december 13-án, pénteken 17 órakor tartják a Kossuth utcai evangélikus templomban.

A festőművész élete

Veszprém - Szilágyi László festőművész életútját és munkáját Bordács Andrea könyve alapján Fenyvesi Áron művészettörténész mutatja be december 13-án, pénteken délután fél ötkor. Az előadás a Modern Képtár Vass László Gyűjtemény galériájában lesz.

Petruska András koncert

Veszprém - Petruska András koncertezik december 13-án 20 órától a Decanter bisztróban.

Blues Company-koncert

Veszprém - Blues Company-koncert lesz december 13-án 20 órától a veszprémi Metró sörözőben. Utána Pető Ádám akusztik.

Pápa-Beat beszélgetések

Pápa - Két, a levéltárban rendezett, rendkívül sikeres kiállítás után a szervezők úgy döntöttek, beszélgetős esteken is felelevenítik a pápai beatzene kezdeteit. Az első alkalom már bizonyította az elképzelés helytálló voltát. Ma es-te öt órakor a városi könyvtár olvasótermében a Hobby együttesről, a város leghosszabb ideje működő zenekaráról lesz szó. A beszélgetést Varga András, a helyi televízió főszerkesztője vezeti, partnerei Fehér Zoltánné, Kis Pál, Horváth Béla, Magyari Jenő, Bognár József és Boksay Pál lesznek.

Kiss Bálintnak segítenek

Balatonalmádi - A beteg gyermek megsegítésére szerveznek jótékonysági gálaműsort Karácsonyi fények elnevezéssel, amelyre több országból érkeznek majd művészeti csoportok a Pannónia Művelődési Központba december 13-án, pénteken este 18 órakor, ahol Keszey János polgármester mond köszöntőt. Délután 16 órától kézműves foglalkozásokra várják az érdeklődőket.

Veszeli Lajos kiállítása

Balatonfűzfő - A festőművésznek Öbölfények címmel nyílik kiállítása a művelődési központ és könyvtárban, december 13-án, pénteken 17 órakor. Köszöntőt mond Gróf Tibor, a ház igazgatója

Tájékoztatják az embereket

Balatonkenese - Balatonkenese önkormányzatának idei költségvetéséről is beszél a közmeghallgatáson Tömör István polgármester december 13-án, pénteken 17 órakor, a Kultúra Házában. Több, érdekes témáról is szó lesz majd pénteken délután, ahol legfőképpen az idei esztendőre jellemző feladatokról, az elvégzett munkáról beszél majd a polgármester. A költségvetési helyzet ismertetése mellett beszámoló hangzik el többek között az adóztatási tevékenységről, a pályázatokról, valamint a beruházásokról. A település elöljárója tájékoztatja majd az érdeklődőket arról is, hogy mi jellemzi a közoktatás és a közigazgatási rendszer átszervezését Balatonkenesén. Akik elmennek a Kultúra Házába pénteken, hallhatnak arról is részletes ismertetőt Tömör Istvántól, hogy miként működik, mi mindennek kell megfelelnie a katasztrófavédelemnek. Mindemellett szó lesz a település környezetvédelmi helyzetéről is.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Karácsonyi népművészeti vásár 13-án 13–17 óráig, 14-én 11–17 óráig a Laczkó Dezső Múzeumban.
Betlehemi csillag, karácsonyi játszóház 13-án 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban.Varázserő, játékos sportfoglalkozás gyerekeknek 13-án 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban.Karácsonyi készülődés 13-án 16 órától az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában.
Szilágyi László festőművész életútját és munkáját Fenyvesi Áron művészettörténész mutatja be 13-án 16.30-kor a Modern Képtár Vass László Gyűjtemény galériájában.Luca-napi mulatság 13-án 18 órakor a Zóna étteremben. 

Balatonalmádi: Luca-napi játszóház 13-án a Pannóniában. 

Karácsonyi fények nemzetközi művészeti találkozó 13-án 18 órakor a Pannóniában. 

Balatonfüred: A Devecseri Alkotókör kiállításának megnyitója 13-án 17 órakor az Arácsi Népházban. 

Pápa: Gyertyafényes advent 13-án, 14-én és 15-én 16–20 óráig a Fő téren. 
Rákóczi, a titokzatos fejedelem, dr. Varga Tibor előadása 13-án 17 órakor az Edvy malom fogadóban. 

Tihany: Tetőtéri esték – Korzenszky Richárd: Tiszteljétek az embert! 13-án 17 órakor a bencés apátságban. 

Balatonederics: Az észak-balatoni vasútról és az 50. évüket ünneplő Nohab-mozdonyokról kiállítás nyílik 13-án 17 órakor a Tájházban.

Balatonfűzfő: Veszeli Lajos Öbölfények című adventi kiállításának megnyitója 13-án 17 órakor a művelődési központ és könyvtárban.

Veszprém: A Magyar–Finn Egyesület és a veszprémi evangélikus egyházközség közös éneklése 13-án 17 órakor az evangélikus templomban.

 

DECEMBER 12.

Gárdonyi a VMK-ban

Veszprém - A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad estje a 150 éve született Gárdonyi Géza verseiből és prózájából csütörtökön 18 órakor lesz a VMK-ban. Közreműködik Battyányi-Nagy Annamária, Borzási Nikoletta, Horváth Imre, Márta Attila és az estet szerkesztő Sz. Csordás Éva, zenél a Kőris Zenekar.

Készülődés a ZöldLakban

Veszprém - Szépen halad a ZöldLak hőszigetelése és festése, január közepén újra megnyitnak, de már most részt vállalnak a karácsonyi készülődésből. Csütörtökön 17 és 19 óra között várják azokat, akik újrahasznosított anyagokból szeretnének karácsonyfadíszeket és képeslapokat készíteni. Kérik, hogy a vendégeik vigyenek magukkal maradék anyagokat, melyek színükben vagy mintájukban illenek a karácsonyhoz. Még jobb, ha kinőtt, megunt ruhákat visznek. Várnak maradék szalagot, madzagot. A képeslapokhoz régi színes magazinokat használnak fel. A házban gyűjtik a parafadugót és a régi farmert.

Rajzverseny a gyógyításról

Sümeg - A Sümeg és térsége járóbeteg szakellátó intézmény rajzversenyt hirdetett általános iskolások számára. Az ellátási körzethez tartozó káptalanfai, ukki, gógánfai, dabronci, csabrendeki és sümegi iskolások több száz rajzot küldtek be. Az eredményhirdetést és a munkákból készített kiállítás megnyitóját csütörtökön 14 órakor rendezik a szakellátó intézményben.

 

DECEMBER 11.

Toldi Éva előadása lesz a kórházban

Veszprém - Toldi Éva tanár, újságíró tart vetített képes előadást A magyar királyi szent család hazafias és keresztény öröksége címmel december 11-én, szerdán délután három órakor a Csolnoky Ferenc kórház első emeleti előadótermében.

A füves ember a Padányiban

Veszprém - Szabó György, a bükkszentkereszti füves ember lesz a Mozaik Érdekvédelmi Egyesület vendége december 11-én, szerdán délután öt órakor a Padányi iskola tornatermében.

RENDEZVÉNY
Veszprém: A Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium pályaválasztási nyílt napot tart 9 órakor az iskolában.
A magyar királyi szent család hazafias és keresztény öröksége, Toldi Éva előadása 15 órakor a megyei kórház I. emeleti előadótermében.
Ötórai pasta Alessandróval 16 órakor, Kalandozások Alari filmvilágában 18 órakor a Veszprémi Ifjúsági Házban.
Szabó György, a bükkszentkereszti füves ember előadása 17 órakor a Padányi iskolában.

Veszprém-Gyulafirátót: Karácsonyváró – Christkindl 16-kor a művelődési házban.

Ajka: Tündér a padláson, a Hókirálynő Meseszínpad bérletes gyermekszínházi előadása 10 és 14.30-kor a szabadidőközpontban.

Alsóörs: Adventi készülődés 14 órakor a művelődési házban.

Balatonfüred: Gyermekkönyvhét a városi könyvtárban: Zenei morzsák könyvbemutató 9.30-kor.
Tűz című csoportos kiállítás megnyitója 16.30-kor a polgármesteri hivatal Folyosógalériáján.

Berhida: Mézengúzok gyermekzenekar karácsonyi koncertje 9 órakor az Ady Endre Általános Iskolában, 11 órakor a Petőfi művelődési házban.

Pápa: Diótörő, a Kijev City Balett bemutatója 19 órakor a JMSZK-ban.

Tihany: Csend-kóstoló 17 órakor az apátságban és az Echo-dombon.

Zirc: Cibere  Meseszínház előadása 10 és 11 órakor a városi könyvtárban.
Dr. Rómer Flóris és Szabó Béla fotográfus könyvét bemutatja dr. Galambos István 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A víg özvegy 19 órakor Kolontár bérlet.Kabóca Bábszínház: Szarvasok szövetsége 16 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: COMING OUT (premier): 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. JÉGVARÁZS 3D (premier): 15.45, 18.00 órakor. JÉGVARÁZS (premier): 13.30 órakor. HARCBAN ÉLVE: 15.15 óra. AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 14.00, 17.00, 20.00 óra. THOR: SÖTÉT VILÁG 3D: 17.30, 19.45 óra. JUSTIN, A HŐS LOVAG 3D: 13.15 óra. LAST VEGAS: 20.15 óra. 

Tapolca, városi mozi: THOR – SÖTÉT VILÁG: 14.00 órakor. JÉGVARÁZS: 16.00 órakor. ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 18.00 óra. COMING OUT: 20.30 órakor.

Géczi János könyve

Veszprém - Géczi János új kötetét mutatja be Brassai Zoltán irodalomtörténész december 11-én, szerdán 18 órakor az Utas és holdvilág Antikváriumban. A Kiegészítések egy Vörösmarty-sorhoz című könyv a szerző korábbi verseiből válogat, valamint új műveket is tartalmaz.

Veszprém: A magyar királyi szent család hazafias és keresztény öröksége, Toldi Éva előadása 11-én 15 órakor a megyei kórház I. emeleti előadótermében.

Ötórai pasta Alessandróval 11-én 16 órakor, Kalandozások Alari filmvilágában 11-én 18 órakor a Veszprémi Ifjúsági Házban.

Szabó György, a bükkszentkereszti füves ember előadása 11-én 17 órakor a Padányi iskolában

Pápa: Diótörő, a Kijev City Balett bemutatója 11-én 19 órakor a JMSZK-ban.

Tihany: Csend napok: Csend-kóstoló 11-én 17 órakor az apátságban és az Echo-dombon.

Zirc: Cibere Meseszínház előadása 11-én 10 és 11 órakor a városi könyvtárban.

Szabó Béla fotográfus könyvbemutatója 11-én 17 órakor a városi könyvtárban.

 

DECEMBER 10.

Szabadegyetem

Veszprém - Múzeumi Szabadegyetemet tartanak kedd délután fél ötkor a Laczkó Dezső Múzeumban: dr. Ács Anna néprajzkutató, irodalmi muzeológus tart ismeretterjesztő előadást A vámosi lencsésektől a Jókai-villáig, két évtized muzeológusi emlékei címmel.

Díszeket készítettek a diákok

Sümeg - A Ramassetter iskola diákönkormányzata és a rajz szakkörös diákok díszeket készítettek a városi karácsonyfára. Az elkészült díszeket kedden délelőtt adják át Rátosi Ferenc polgármesternek a városi karácsonyfánál.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Múzeumi Szabadegyetem: A vámosi lencsésektől a Jókai Villáig, két évtized muzeológusi emlékei, Ács Anna előadása 16.30-kor a  Laczkó  Dezső  Múzeumban.
Önnek van ízlése? – beszélgetés az építészetről 18 órakor a Fricskában.
Világraszóló hungarikumaink: a herendi porcelán 18 órakor a VMK-ban.
Egyetemi írópályázat eredményhirdetése 18.30-kor az egyetem E épület kamaratermében.
Bulgária nem csak sajtkedvelőknek, Ivácson Attila előadása 19 órakor a Központi Kollégiumban.
Egyetemi filmklub: Interjú 19.30-kor az egyetem E épület kamaratermében.

Ajka: Tündér a padláson, a Hókirálynő Meseszínpad bérletes gyermekszínházi előadása 14.30-kor a szabadidőközpontban.

Balatonfüred: Gyermekkönyvhét a városi könyvtárban: Füredi sétálókönyv bemutatása 14 órakor. 

Sümeg: Jancsi és Juliska, mese táncszínház 10 és 14 órakor a művelődési központban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Éjjeli menedékhely 19 órakor Kisfaludy bérlet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Mozart szíve 17 órakor ifjúsági bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: COMING OUT: közönségtalálkozó: 18 óra. 13.45, 16.00, 18.00, 20.15 óra. JÉGVARÁZS 3D: 15.45, 18.00 óra. JÉGVARÁZS: 13.30 óra. HARCBAN ÉLVE: 15.15 óra. AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 14.00, 17.00, 20.00 óra. THOR: SÖTÉT VILÁG 3D: 17.30, 19.45 óra. JUSTIN, A HŐS LOVAG 3D: 13.15 óra. 

Tapolca, városi mozi: THOR – SÖTÉT VILÁG: 14.00 óra. JÉGVARÁZS: 16.00 óra. ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 18.00 óra. COMING OUT: 20.30 óra.

Veszprém: Múzeumi Szabadegyetem: A vámosi lencsésektől a Jókai Villáig, két évtized muzeológusi emlékei, Ács Anna előadása 10-én 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Önnek van ízlése? – beszélgetés az építészetről 10-én 18 órakor a Fricskában.

Világraszóló hungarikumaink: a herendi porcelán 10-én 18 órakor a VMK-ban.

Világjáró klub: Bulgária nem csak sajtkedvelőknek, Ivácson Attila előadása 10-én 19 órakor a Központi Kollégiumban.

Egyetemi filmklub: Interjú 10-én 19.30-kor az egyetem E épület kamaratermében.

Ajka: Tündér a padláson, a Hókirálynő Meseszínpad bérletes gyermekszínházi előadása 10-én 14.30-kor, 11-én 10 órakor és 14.30-kor a szabadidőközpontban.

 

DECEMBER 9.

Veszprém: A magyarok Boldogasszonya, Mária a magyar irodalomban és a képzőművészetben – Toldi Éva előadása 9-én 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

Nyílik a jeruzsálemhegyi betlehem 9-én 17 órakor a Kiskőrösi ABC előtti téren.

Miben, hogyan lehet segítségünkre a családállítás módszere?, beszélgetés Némethné Kiss Tímeával 9-én 18 órakor a VMK-ban.

Filmklub: Camille 9-én 18 órakor a VMK-ban.

Veszprém-Gyulafirátót: Táncolj velünk, Mikulás 9-én 10 órakor a művelődési házban.

Ajka: A Pegazus Színház gyermekelőadása 9-én 9 és 10.45 órakor a Kaszinóban.

Pápa: Mátyus Aliz kötetének bemutatója 9-én 17 órakor a JMSZK-ban.

Várpalota: Jeruzsálem, Olajfák hegye, Jézus él, beszéltem vele ma reggel – előadás-sorozat 9-én 18 órakor a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Éjjeli menedékhely ma 19 órakor Németh László bérlet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: COMING OUT (premier):: 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. JÉGVARÁZS 3D (premier): 15.45, 18.00 órakor. JÉGVARÁZS (premier): 13.30 órakor. HARCBAN ÉLVE: 15.15 órakor. AZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 14.00, 17.00, 20.00 órakor. THOR: SÖTÉT VILÁG 3D: 17.30, 19.45 órakor. JUSTIN, A HŐS LOVAG 3D: 13.15 órakor. LAST VEGAS: 20.15 órakor.

Tapolca, városi mozi: THOR – SÖTÉT VILÁG: 14.00 órakor. JÉGVARÁZS: 16.00 órakor. ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ: 18.00 órakor. COMING OUT: 20.30 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!