Programok

2016.07.10. 16:54

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 11-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 11-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 30.

Klassz a pARTon

Csopak - A rendezvénysorozat egyik állomása idén a csopaki strand lesz, ahol július 30-án este fél nyolctól Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Project koncertjét hallhatják az érdeklődők. Az együttes tehetséges zenészei sok más sikeres formációban is szerepelnek együtt, a színház világán át a gyermekfoglalkozásokig. Koncertjeiken magyar klasszikusokat hallgathatunk szaxofonra és jazzkvintetre hangszerelve.

JÚLIUS 24.

Bakancsos túra Városlődre

Pápa – A Bakancsos Természetjárók Köre július 24-ei, vasárnapi túrájának a következő útvonalat tervezi: Farkasgyepű – Németbánya – Jáger rét – Bodza tető – régi kisvasút útvonala – Hölgykő várrom – Városlőd. Az indulás 7.40-kor a buszpályaudvar 1-es kocsiállásáról lesz, a visszaindulás pedig 17.26-kor Városlődről.

Szépségverseny kutyáknak

Sümeg - Kutyaszépségversenyt rendeznek július 24-én, vasárnap. A zsűri díjazza a legszebb kistestű, a legszebb nagytestű kutyát,illetve a legszebb kutya-gazdi párost. A versenyre július 20-áig lehet jelentkezni a Kisfaludy művelődési központban.

JÚLIUS 23.

Falunap

Porva - A XV. porvai falunapot július 23-án tartja a Porva Községi Önkormányzat és a Porvai Német Nemzetiségi Önkormányzat a sportpálya és az óvo-da területén.

JÚLIUS 22.

Darts Liga Verseny

Zirc - A WINGS Darts Club 2016. július 22-én, pénteken 17.30-22 óráig rendezi meg következő Észak-dunántúli Magyar Darts Liga Versenyét a zirci művelődési házban.

JÚLIUS 20.

Komolyzene a templomban

Szigliget  - A szerda esti komolyzenei koncertek sorozata idén is folytatódik. Július 20-án az Egy falat kenyér együttes, egy hét múlva a Balaton Kamarazenekar, augusztus harmadikán a pánsípos Szabó István, majd 10-én a Daniel Speer Brass játszik a szigligeti katolikus templomban.

JÚLIUS 19.

Grafikusvendégség

Magyarpolány - Nyílt napot tart július 19-én az Ajkai Grafikai Műhely nemzetközi tábora a község tájházban. A vendégváró napon a látogatók megismerkedhetnek a tíznapos tábor művészeivel és munkáival.

JÚLIUS 16.

Falusi fesztivál sok fellépővel

Gecse – A Gecse Községért Alapítvány szervezésében július 16-án tartják a II. Arató Fesztivált a piactéri rendezvénysátorban. 14 órakor megnyitóval indul a nap, 14.20-kor gecsei gyermekek műsorát, 14.50-kor a Takácsi Kicsi Csajok, utánuk Mesterházi Károly és Csík műsorát láthatjuk. Fellép még a Gecsei Dallamvarázs Énekkar, Szórádi Árpád, a Takácsi Kenderszer Népdalkör, Kiss Jázmin Virág és Radics Dávid, a Gyarmati Énekkar, a Jaffa, Kossuth Gergő és Bene Gabi, és még sokan mások. Kísérőprogramként lesz főzőverseny, bor kóstolás és pince múzeumi barangolás, gumicsizma hajító verseny, petrence rúd tartó verseny, látvány patkolás.

Nagy László-emléknap

Iszkáz - A település önkormányzata és a Nagy László Szellemi Örökség Alapítvány július 16-án, szombaton a Nagy László Emlékházban rendezi meg a Kossuth-díjas költő emléknapját. A koszorúzással egybekötött kerti rendezvény délután kettőkor kezdődik. Az esemény vendége Ágh István költő és a róla írt monográfia szerzője, Márkus Béla. Verset mond Szabó András előadóművész, a zenéért felelősek Jánosi András és barátai.

Falunap vetélkedőkkel

Sümegprága - Falunapi programokra várja az érdeklődőket a község önkormányzata július 16-án, szombaton. A főzőverseny és kispályás labdarúgó-bajnokság reggel kilenc órakor kezdődik, amit a gyermek ügyességi versenye követ. A megnyitó és az eredményhirdetés időpontja délután három óra, majd színpadra lép a Just Dance, a Rezidance, a Zajongók és Tüsi bohóc. Este kilenctől a Play együttes zenél a bálhoz.

Kulturális Piknik

Pápakovácsi - A Háromhatár Kulturális és Sportegyesület első ízben rendezi meg Kulturális piknikjét július 16-án a pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola udvarán. 14 órakor kezdődik a rendezvény az egyesület elnökének és a falu polgármesterének beszédeivel, majd homokbödögei, lovászpatonai, noszlopi, devecseri, somlóvásárhelyi, malomsoki, nagydémi, pápai civil egyesületek kulturális, főleg zenés-táncos műsorait láthatjuk. A gyerekeket kézműves foglalkozások, gyöngyfűzés, képkeretkészítés, valamint a Pápai Vakok és Gyengénlátók, és a Pápai Csillagász Szakkör interaktív bemutatói várják. Este vacsora és retró diszkó zárja a rendezvényt.

Jó borok zenével

Badacsonytomaj - Július 16-án 19 órakor nyitják meg a Badacsony Bor7-et Badacsony központjában. Az ünnepség keretében kihirdetik a Badacsonyi hegyközségi borverseny eredményeit, továbbá köszöntik a Badacsonytomaj Város Bora 2016 borverseny nyertesét. A programok július 31-éig esténként különféle koncertekkel folytatódnak, a borhéten 14 helyi pincészet várja a vendégeket.

Fajó János kiállítása

Veszprém - Fajó János festőművész Szabad forma című kiállítása nyílik a Vass László Gyűjtemény galériájában július 16-án, szombaton 11 órakor. Bevezetőt mond Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, köszöntőt Porga Gyula polgármester, a tárlatot Bajkay Éva művészettörténész nyitja meg.

Zenés nyáresték

Zirc - A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár a Zenélő nyári udvar júliusi programjaira invitálja idén is a zenekedvelő érdeklődőket. Július 16-án, szombaton 19 órakor a Fun Thomas Band zenekar koncertje lesz, majd július 30-án, szombaton 18-21 óráig a Nyári Trió szolgáltatja a talp-alávalót a könyvtár belső udvarában.

Komolyzenei koncertek

Alsóörs - A református templomban idén nyáron is számos kellemes komolyzenei koncerttel várják az érdeklődőket. Július 16-án, szombaton este nyolc órakor Nyáresti romantikus zenei koncerttel készülnek a szervezők, Kiss Domonkos Judit gordonkaművész és Lugosi Anna zongoraművész közreműködésével. Július 23-án pedig 20 órakor a Tokyo- Budapest Ensemble koncertjére várják a komolyzene szerelmeseit.

Iránytű

Alsóörs - Ismét különleges kiállítás nyílik a Törökházban július 16-án. Este hét órakor György István jogász nyitja meg Zongor Gábor festőművész Iránytű című kiállítását. A megnyitón Koloszár Csilla pánsípművész különleges játékát is meghallgathatják az érdeklődők.

Falunap és német nemzetiségi nap

Ugod – A község önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat július 16-án rendezi idei falu- és német nemzetiségi napját a sportpályán. Fellép az Ugodi „Viola Nova” Népdalkör, a Zsigárdi Népdalkör, láthatjuk a Beleszólok Társulat kabaréválogatását, a Patent Griff SE karate bemutatóját, a Black Bunny Rock and Roll Club modern tánc bemutatóját, a Homokbödögei Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosainak műsorát, Papatyi-Tóth Tünde, és Soltész Rezső műsorát. Lesz tombolasorsolás és utcabál a Turbó együttessel, kísérőprogramként pedig fesztiválvonat, quad, légvár, gyöngyfűzés, pónilovaglás, foci.

Templomi koncert Szentbékkállán

Szentbékkálla - A népszerű nyáresti templomi koncertek következő előadásán, július 16-án, szombaton 18.30-kor a katolikus templomban Klasszikus virtuozitás címmel Balogh Ferenc játszik hegedűn, Bánkövi Bence csellón, Sztankay Klára pedig zongorán.

Koncert és családi programok

Somló - A hegytetőre tervezett Csík koncertet a kedvezőtlen időjárás miatt a Somló dobai oldalán, a Márton-forrás közelében tartják szombaton este. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület vasárnapi családi programjait előre láthatólag meg tudják rendezni a hegytetőn - közölte Kovács Norbert Cimbi.

JÚLIUS 15.

Pegazus Parádé

Pápa – Július 15-16-án tartja immáron tizenegyedik alkalommal a Pegazus Színház Pegazus Parádé elnevezésű gyermekfesztiválját, ezúttal a színek jegyében. Pénteken 15 órakor a Városháza aulájában tartják a gyermekalkotói pályázat győzteseinek díjkiosztó ünnepét kiállításmegnyitóval. A Várkertben a Zenepavilonnál 20.30-tól Szín-játék címmel a Pegazus Színház műsorát, 21 órától led fényzsonglőr show-t láthatunk. 21.30-tól éjszakai bátorságpróba, közben árnyjátszóház, UV festés, játéktér várja a kicsiket. Szombaton a Várkertben 9 órától buborékshow-val, játszóházzal készülődnek az ünnepélyes megnyitóra, ami 10 órakor lesz játékkal, dallal, tánccal. 10.45-től a világ leghosszabb gyermekrajzára tesznek rekordkísérletet, majd 11 órától a Zabszalma együttes gyermekkoncertje következik. Az ebédszünet után 14 órától „Tiéd a színpad” címmel gyermek fellépők műsora látható, 15 órától játékos hétpróba lesz. 16.30-tól színes játékkal zárják a fesztivált. Egész nap játéktér, festőfalak, régi idők játékai, baba- és szülőmegőrző sátor, kézműves játszóházak, fejtörők és egyéb meglepetések várják az odalátogatókat.

Strandszínház

Ajka  - A Pannon Várszínház július 15-én délután három órakor a Szépek szépe című mesejátékot, este kilenc órakor Ajkáról ki se fogy a nóta címmel musical- és táncshow-t mutat be a városi strandon.

Tehetségeket fedeznek fel

Balatonfűzfő - Másodszor rendezik meg július 15-16-án, szombat-vasárnap a fűzfői Utcazene-fesztivált. A két nap alatt a Béke téren és a közösségi háznál felállított színpadokon összesen nyolc együttes mutatkozik be. A koncertek este nyolc órakor kezdődnek, az eredményhirdetést július 16-án, szombaton késő este tartják.

Mesélő udvar

Zirc - Július 15., 22. és 29-én, péntekenként 10-től 12 óráig Mesélő udvar címmel játékos gyermekfoglalko-zásokkal várja a kicsiket, nagyokat a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár udvarában idén nyáron is.

JÚLIUS 14.

Mogyorósi napok

Litér - Tizenhatodik alkalommal rendezik meg Litéren a Mogyorósi napokat július 14. és 16. között. A megnyitó július 14-én, csütörtökön 17 órakor lesz a református gyülekezeti teremben, ahol Bencsik Péter, Kisantal Krisztina és Kisantal Tibor képzőművészeti kiállítása nyílik, közreműködik Kertész Dóra. Este nyolc órakor a Közparkban Tarnai Kiss László magyar nóta, operett műsorát élvezhetik az érdeklődők.

Szabadidős programok

Zirc - Július 14-én és 28-án, csütörtökön 14.30-17 óráig a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársai szabadidős gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a zirci művelődési házban.

JÚLIUS 12.

Kalandos keddek

Zirc - „Kalandos Keddek” mottóval idén nyáron is túrázásra invitál kicsiket és nagyokat a zirci művelődési ház: július 12-én Porva-Csesznek–Vinye vonat/gyalogtúra, július 19-én Zirc-Szarvaskút gyalogtúra, és július 26-án Borzavár – Szentkútbusz/gyalogtúra útvonalakon kalandozhatnak a résztvevők. A kirándulások biztonságos kíséretének biztosítása érdekében előzetes bejelentkezés szükséges. Információ és jelentkezés a 88/595-260 telefonszámon, a [email protected] email címen.

A mesterkurzus zárókoncertje

Tapolca - Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész XXV. nyári mesterkurzusa záróhangversenye július 12-én, kedden 20 órakor lesz a Tamási Áron Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!