Receptek

2012.09.28. 20:31

Mentes ételek könyve - Hiánypótló új kiadvány

Veszprém - Hetedik receptgyűjteményét jelentette meg a napokban a lapunkat is kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT), a Mentes ételek könyvét a valami okból diétázóknak.

Varga Ibolya

A szerkesztőségünkben tartott könyvbemutatón Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntötte a receptküldőket. Emlékeztetett arra, hogy a mostani, a Mentes ételek könyve a kiadónak már a hetedik szakácskönyve. A sorozatba tartozó, témák szerint összeállított receptgyűjteményeket hagyományosan azoknak az olvasóinknak mutatjuk be először, akik recepteket küldtek  az elkészítésükhöz. Egy ilyen könyvbemutatón vetődött fel először, hogy szükség lenne egy olyan gyűjtemény kiadására, melyben azok a receptek szerepelnek, melyeket az ételallergia, cukorbetegség  miatt vagy azért fogyasztanak, mert szeretnék megelőzni a betegségek kialakulását.

A Pannon Lapok Társasága Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyében ad ki megyei napilapot. Emellett igen sikeres a szakácskönyvek sorozata, melyekből már hatvanezer példányt adtak el. Ez pedig igen szép eredmény, már igen nagy sikernek számít az is, ha tízezer példány fogy el valamilyen kiadványból. A szakácskönyvek sikerének titka az, hogy az ezekben megjelentetett receptek  elkészíthetők, nem kellenek hozzájuk olyan alapanyagok vagy berendezések, melyek nincsenek meg egy átlagos konyhában. A Napló főszerkesztője elmondta azt is, hogy a sikerre való tekintettel a jövő évi tervekben is szerepel szakácskönyv kiadása. Ennek valószínűleg a házi tartósítás lesz a  témája. Ezen belül elsősorban a zöldségek és gyümölcsök eltevése, a befőttek, lekvárok, savanyúságok készítése. A szakácskönyvek mellett igen sikeres a mesék gyűjteménye is. Ebbe ugyancsak olvasóinktól kértünk másutt meg nem jelent történeteket. Tavaly adtuk ki az első  mesekönyvet és idén december elején várható a következő megjelenése.

A főszerkesztő arról is tájékoztata olvasóinkat, hogy a nyomtatott újságon kívül elérhetők vagyunk az interneten is. Havonta háromszázezren olvassák az online kiadásunkat, és a felmérések szerint az olvasóinknak csak körülbelül  tíz százaléka kíséri figyelemmel a nyomtatott és az intermetes változatot is. Október elsejétől új formában is elérhető lesz az újságunk. Ekkor jelenik meg a digitális kiadásunk, mely egy hónapig ingyen, később nagyon kedvezményesen lesz előfizethető az ország vagy a világ bármely pontjáról.

 

Ebbe a szakácskönyvbe csaknem kilencszáz receptet küldtek be a négymegyében a PLT napilapjait ismerő olvasók. Megyénkből tizenkilencen írtak recepteket, akik közül a péntek délutáni szerkesztőségi könyvbemutatóra tízen jöttek el. Sokan több gyűjteményünkben is szerepelnek kedvenc ételeik receptjeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!