Reklám

2016.12.21. 10:16

Kiváló csapat, biztos jövő – Központban az ember és a teljesítmény (x)

Továbbfejlesztjük a mozgásban lévő világ élményét

Mi vagyunk az Adient. A legnagyobb globális autóipari ülésbeszállítóként, a fő autógyártókat támogatjuk abban, hogy járműveik még jobbak legyenek csúcsminőségük, technológiájuk és teljesítményük tekintetében. Olyan magas szintű kultúrával rendelkezünk, amellyel ösztönözzük munkatársainkat és e környezet lehetővé teszi számunkra a mozgásban lévő világ élményének fejlesztését az autóipari ülések iparágában és azon túl is.

Az Adient Mezőlak Kft. (korábban Johnson Controls Mezőlak Kft.) a legrégebbi Adient gyár ma Magyarországon. A cégcsoporthoz 2007 óta tartozott. Az autóipari üzletág önállósodását követően, 2016. október 18-tól, már Adient Mezőlak Kft. néven működik tovább. A Veszprém megyei telephelyen, Pápától alig több mint hét kilométerre, évente több millió termék készül autóülésekhez. Az itt gyártott ülésmagasság állítók, ülés dőlésszög állítók és ülés zárszerkezetek gyártásában a mezőlaki gyár világelső.

A vállalat a következő két évben több milliárd forintos beruházást hajt végre és bővülést tervez.
Új gyártósorok érkezésével huszonegyedik századi technológia honosult meg és biztosítja a jövőt.

Adient Mezőlak Kft. bejárat Fotó: Sallai Róbert

 

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesült az Adient Mezőlak Kft.

2010,2012 és 2015. után idén is kiérdemelte a díjat a mezőlaki vállalat

Az idén 28 díjazott vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a fogyatékosok világnapján (December 3.), köztük nagyvállalatok, kis- és közepes vállalkozások, civil szervezetek, költségvetési intézmények. A díjat azok a munkaadók kaphatják meg, amelyek nyitottak a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatására, és folyamatosan fejlesztik a toborzásukkal, foglalkoztatásukkal és megtartásukkal kapcsolatos gyakorlatukat.

A Nemzeti Színházban rendezett díjátadón az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen osztotta ki a díjakat. A díjazottak között az Adient Mezőlak Kft. immár negyedik alkalommal részesült az elismerésben.

A mezőlaki telephelyen mintegy 500 munkatárs dolgozik, közülük 16 munkavállaló megváltozott munkaképességű.

„Célunk a jelenlegi állomány megtartása mellett további felvételekkel bővíteni a létszámot, ezzel is mutatva, hogy a gyorsan változó körülmények között, kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy a környék egyik legnagyobb munkáltatójaként példát mutassunk a téma fontosságát illetően.” – nyilatkozta Fábián Gergely, HR vezető.

Marai Zoltán, Gyárigazgató Fotó: Szőllősi Mátyás

 

Kiváló csapat, biztos jövő

Központban az ember és a teljesítmény

-          A gyár mezőlaki telephelyére mindig is jellemző volt a családias légkör. A létszámból is adódóan, itt mindenki ismer mindenkit, a szervezet átlátható, a vezetés pedig közel van a kollégákhoz, elérhető – fogalmazta meg Fábián Gergely, a vállalat HR vezetője.

Éves rendszerességgel munkatárs elégedettségi felmérést végzünk. Emellett pedig számos formális, informális kommunikációs csatornát működtetünk azért, hogy lehetőségünk legyen visszacsatolást kapni arra vonatkozóan, hogy milyen a munkahelyi légkör, a kollégákat aktuálisan milyen kérdés foglalkoztatja. Így nagyon sok kérdést, ötletet és inspirációt kapunk tőlük.

Mik a tapasztalataik?

-          Az elmúlt két évben erősödött a teljesítmény elvárás. Ilyen erős piaci versenyhelyzetben úgy gondolom ez természetes. A folyamatos fejlesztés jegyében törekszünk arra, hogy szériatermékeinket a legnagyobb hatékonysággal és a legkiválóbb minőségben állítsuk elő, míg új gyártósorainkon a következő évben indul el a többműszakos gyártás. Nagy odafigyelést és koncentrációt igényelt minden kollégánktól az előző időszak. Amire büszkék vagyunk, hogy ilyen változó környezetben, teljesítményben jobbak, csapatban, a sok tapasztalatnak és kihívásnak köszönhetően, pedig többek lettünk 2016-ban.

Milyen módon igyekeznek növelni a munkatársak elégedettségét Önöknél?

-          A mindenki által jól ismert juttatási és ösztönzési rendszerekkel természetesen mi is élünk. Amiben Mezőlakon eltérünk a megszokottól, így egy-két lépéssel a versenytársaink előtt járunk, az pedig az, hogy új dolgokat próbálunk ki és alkalmazunk a gyakorlatban. Ehhez két dolog feltétlenül szükséges. Első a kolléga, aki nyitott és ötleteit megosztja velünk illetve a vezetés, ami kellően rugalmas és lehetővé teszi, hogy ezek a kezdeményezések megvalósulhassanak.

Csupán ebben a naptári évben, négy önmagában is figyelemreméltó béren kívüli juttatást vezettünk be. Csoportos kockázati és balesetbiztosítást kötöttünk minden munkatársunk részére. Elindítottuk „Számíthatsz Ránk!” programunkat, amivel szakértő segítséget nyújthatunk pénzügyi, jogi kérdésekben. A nyári időszakban a munkatársaink gyermekei részére két alkalommal nyári tábor lehetőségét biztosítottunk. Végezetül pedig a pápai termálfürdővel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően kollégáink díjmentesen tudják igénybe venni a fürdőkomplexum szolgáltatásait. Mindegyik program pozitív visszajelzést aratott munkatársaink körében.

Mezőlakra mindig jellemző volt a családbarát légkör  Fotó: Sallai Róbert

Várható létszámfelvétel a jövőben?

-          2017. januárban és februárban bővüléssel számolunk. Operátor jelentkezőket várunk az új gyártósorok volumen növekedése miatt. Már akár januári belépéssel. Az új technológiák érkezése nyomán a karbantartás területén is szükségünk lesz megfelelő gép- és technikusi ismeretekkel rendelkező új munkatársakra. Aki pedig gépész- vagy mechatronikai végzettségű mérnök és angol vagy német nyelven beszél, érdekli az autóipar és a lézerhegesztési technológia szintén bátran jelentkezhet hozzánk.
Érdeklődni és jelentkezni a 06 (70) 338-6274 telefonon lehet munkanapokon 8-16 óráig.
Küldjön SMS-t és visszahívjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!