Rendőrségi

2011.12.12. 13:28

Rács mögött az oroszlányi csuklyás gyilkosok

Hónapokig tartó nyomozást követően a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a múlt héten elfogta azt a két férfit és tippadóját, aki július 22-én rátámadt idős áldozatára - a részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette hétfőn Oroszlányban Reinhoffer Csaba ezredes, bűnügyi igazgató és Kodaj László alezredes, bűnügyi osztályvezető.

MTI

Mint arról az MTI korábban beszámolt, július 22-én kora este egy 79 éves férfi hazafelé tartott Oroszlányban. Alig lépett be háza kapuján, amikor két csuklyás személy támadt rá, majd szó nélkül ütlegelni kezdte. A támadókat az egyik családtag érkezése zavarta meg. A megtámadott férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, aki később belehalt a sérülések szövődményeibe.

A Heves megyei Kömlőn lakott az a 40 éves magyar és 32 éves román állampolgárságú elkövető, aki rendszeresen felkereste a bányászvárost, hogy ott alkalmi munkákból jusson jövedelemhez. Így került kapcsolatba a 60 éves oroszlányi férfival, akinél építkezéseknél dolgoztak. Amikor elfogyott a páros pénze, tőle kapott tippet, hogy az áldozat pénzt és ékszereket tart otthon.

A tettesek kér nappal a támadást megelőzően érkeztek ismét a városba, és az idős ember melletti lakatlan telekről figyelték mozgását. Július 22-én határozták el, hogy megtámadják a hazatérő férfit, akit először a kamrában próbáltak megkötözni, majd - miután ez nem sikerült - bevitték a lakásba, és ott egy fejsze nyelével olyan súlyos sérüléseket okoztak, hogy szétnyílt a koponyája. A két támadót az egyik rokon érkezése késztette menekülésre.

A rendőrség külön akciócsoportot hozott létre a környéken nagy port felvert eset felderítésére. A nyomozók 12 verziót állítottak fel, s azokat egyenként vizsgálták végig, míg rábukkantak a támadást követően a települést rögtön elhagyó tettesek nyomára.

Bár rengeteg bejelentés érkezett, a nyomravezetőnek felajánlott egymillió forintot nem fizeti ki a kapitányság, mivel nem érkezett hozzájuk értékelhető információ. Takács Károly, Oroszlány polgármestere a sajtótájékoztatón bejelentette, az önkormányzat által szintén felajánlott egymilliót a felderítésben részt vevő nyomozók jutalmazására fordítják.

A 40 éves magyar és 32 éves román állampolgárságú elkövető beismerő vallomást tett, a 60 éves felbujtó részben tett feltáró vallomást. A bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!