Rendőrségi

2012.09.24. 16:21

Bíróság előtt a tiltott magzatelhajtással vádolt orvos

Veszprém – Üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás és magánokirat-hamisítás miatt állították hétfőn bíróság elé dr. M.B. B.-t, aki tavaly óta előzetes letartóztatásban várta büntetőperének elkezdését.

Mátételki András

Mint arról már beszámoltunk, a Várpalotán élő orvos a helyi rendelőintézetben - magánrendelésén - fogadta a lányokat, asszonyokat, akik arra kérték, hogy szakítsa meg terhességük, amihez korábban a családvédelmi szolgálat nem járult hozzá. Az 57 éves doktor 2008. tavasza és 2011. májusa között végzett tiltott műtéteket több tucat nőn, amiért több tízezer forintot kapott, de van, akitől egy fillért sem kért.

A Veszprémi Városi Bíróságon miután a tanácsvezető bíró sorra vette a vádlottakat – az orvos mellett ott ültek a vádlottak padján a műtéten átesettek is -, zárt tárgyalást rendelt el. A hozzátartozóknak és a sajtónak el kellett hagynia a zsúfolásig megtelt termet. A pert egyelőre október végéig tűzték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!