Rendőrségi

2014.04.22. 18:53

Négyszer ment be a tolvaj ugyanabba a lakásba

Veszprém, Balatonfüred – A házigazda könnyelműségét használta ki az a tolvaj, aki az éj leple alatt négyszer fordult meg egy füredi otthonban.

Mátételki András

A nem olyan régóta Balatonfüreden élő, büntetett előéletű S. Tamás először 2012. október 21-én hajnalban ment be ismerőse lakásába – az ajtó nyitva volt! –, ahonnan egy mobiltelefont vitt el. Három nappal később megismételte a látogatást, ekkor a karóráját vette el a házigazdától, aki felébredt, így megakadályozta a lopást. Másnap a vádlott megint csak ittasan besurrant a lakásba, ezúttal egy másik telefont lopott el. Egy nap elteltével egy fényképezőgépet emelt el, illetve az előző napok valamelyikén egy 81 ezer forintot érő arany karkötőt is zsebre tett. A lakás gazdája nem tanult az esetekből, mert mindannyiszor nyitott ajtó fogadta a hívatlan látogatót. A vádlottat, mint többszörös visszaesőt, jogerősen két év fegyházra ítélte a Veszprémi Törvényszék folytatólagosan elkövetett lopás miatt.

Címkék#betörés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!