Rendőrségi

2014.09.06. 06:53

Fedezetlen tranzakciók Angliában

Vádemelési javaslattal zárult annak a 28 éves nemeskeresztúri férfinak az ügyében folytatott nyomozás, aki egy sümegi bankban igényelt bankkártyával fedezetlen tranzakciókat kezdeményezett Angliában.

A bank feljelentése alapján indult a nyomozás ismeretlen tettes ellen, aki 2014 júniusában az angliai Sheffield település benzinkútjánál több alkalommal is vásárlásra használta a Magyarországon kiállított bankkártyát. A bankszámlán több mint százezer forint negatív egyenleget keletkezett. A nyomozás során megállapították, hogy a beazonosított kártyát K. Tibor 28 éves nemeskeresztúri lakos igényelte egy sümegi bankfiókban és ő vásárolt vele Angliában. A férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Elmondása szerint tudomása volt arról, hogy fedezetlen tranzakcióival kárt okoz a banknak. K. Tibor ellen csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, melyet a napokban a Sümegi Rendőrőrs Bűnügyi Csoportja vádemelési javaslattal fejezett be. A keletkezett iratokat a Tapolcai Járási Ügyészségnek továbbította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!