Rendőrségi

2015.02.12. 13:48

Ha nem hal meg, örökre fogyatékos marad?

Veszprém - Bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettében L. G. vádlottat a Veszprémi Törvényszék minapi ítéletével.

Kovács Erika

A bíróság a vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte, amelyből a büntetés kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra, és mellékbüntetésként hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte a bűnügyi költség viselésére is.

A tényállás szerint: a büntetett előéletű vádlott 2000. év környékén ismerkedett meg a sértettel, aki a vádlott élettársának édesanyjával - aki egyben a vádlott nagynénje - élt párkapcsolatban. A sértett 2013-ban kisebb összegű készpénzt adott kölcsön a vádlottnak és élettársának, amit nem adtak vissza neki. A sértett ezt szóvá is tette az élettársának: ha a pénzt a vádlott és az élettársa nem adják vissza, akkor legalább költsék a gyerekeik gyógyszerére.

A sértett élettársa ezt elmesélte a vádlottnak, aki ezen felháborodva, ittas állapotban 2013. július 28-án az esti órákban felkereste a sértettet. A felek között szóváltás alakult ki, miközben a vádlott két alkalommal arcul ütötte a sértettet, aki emiatt az egyensúlyát elvesztette, és a szoba betonjára esett, amibe a  fejét beütötte. A sértett a bántalmazástól életveszélyes állapotba került, életét orvosi ellátást mentette meg.

A sértett 2013. októberében heveny légzési elégtelenség miatt meghalt, de halála és a bántalmazás között közvetlen okozati összefüggést kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani. Amennyiben a sértett nem halt volna meg, az agyzúzódás miatt maradandó fogyatékosság, illetve súlyos egészségromlás történt volna állapotában. Az ítélet ellen a vádlott felmentésért, a védő enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!