Rendőrségi

2017.04.26. 13:18

Szent György-nap Veszprémben - Kinyitották a rendőrség kapuit

Veszprém – Az április 24-én esedékes Szent György-nap alkalmából – mely 1992 óta hivatalosan is a rendőrség napja – szervezett nyílt napot szerdán a Veszprémi Rendőrkapitányság, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy közelítse a lakossághoz a rendőri munkát, mely bizonyos szempontból tagadhatatlan misztikummal bír az átlagember számára.

Leitner Vera

– A nyílt napot egy plusz lehetőségnek tekintjük, hiszen állandó kapcsolatban állunk például az iskolákkal és a nyugdíjas klubokkal, de ha kimegyünk egy osztályterembe, nem áll rendelkezésünkre ennyi szemléltető eszköz – mondta el Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, aki érzékeli, hogy például egy nyílt nap megszervezése kapcsán is szükség van a látványos, interaktív elemekre, hogy valóban közelebb tudják vinni a rendőrség tevékenységét az érdeklődőkhöz.

Inkább kíváncsisággal, mint elvárásokkal érkeztek a Báthory iskola diákjai, akiknek iskolarendőrük, Linzmayer Tímea rendőr őrnagy továbbította a lehetőséget, tudtuk meg Fábiánné Morvai Dórától. A Báthory István általános iskola pedagógusa, a 6. c osztály osztályfőnöke elmondta, a gyerekek első alkalommal vesznek részt a rendőrségi nyílt napon.

– Megkaptuk a programot, mely a rendőrkutyával, kommandósbemutatóval, ujjlenyomatvétellel nagyon vonzónak, izgalmasnak ígérkezett a gyerekek számára. Lelkesen várták a rendőrnapot, a ma délelőttöt erre szánjuk, a programokat követően pedig leülünk és közösen átbeszéljük, mit láttunk, mi tetszett nekik igazán.

Az óvodástól egészen a középiskolásig jelen lévő korosztály fiataljai megismerkedhettek a szolgálati kutyákkal, a járművekkel, s az ujjlenyomatkészítést követően a VMRFK Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Alosztályának (MEKTA) üldözéssel, lövöldözéssel, letartóztatással tarkított intézkedéstaktikai bemutatóját is végigizgulhatták, a nyílt nap legfiatalabb résztevői pedig kerékpáros akadálypályán tehették próbára ügyességüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!