Rendőrségi

2012.06.26. 08:51

Dinnyék közé bújtak a határsértők

Budapest - Dinnyeszállítmány közé bújtatva akartak három embert Magyarországra csempészni Röszkénél, míg az M1-es autópálya bábolnai pihenőjénél, egy lakóautóban összesen 21 afgán és pakisztáni férfit találtak, akik illegálisan léptek Magyarország területére - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője kedden az MTI-t.

MTI

Suller György Attila közlése szerint a múlt hétvégén a röszkei átkelőnél egy magyar-osztrák honosságú teherautóban próbálták meg görögdinnyék között az országba csempészni az embereket, míg az M1-es autópályán egy cseh rendszámú lakóautóban rejtőzködött a 21 férfi.
   
A pénzügyőrök a magyar és a cseh gépkocsivezetővel szemben embercsempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 24 határsértő ellen pedig tiltott határátlépés, úti okmánnyal kapcsolatos szabálysértés megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!