Rendőrségi

2006.08.16. 02:28

Kirabolták régi, jó cimborájukat

Veszprém (hgy) - Két, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő fővárosi férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megverte és kirabolta egy harmadik társukat Révfülöp közelében július elején az éjszakai órákban.

Mórocz Zsolt

A nyomozás eddigi megállapításai szerint a három férfi együtt szórakozott Révfülöpön, azonban ismeretlen okból összevesztek. Emiatt az idősebb férfi a néhány kilométerre, Balatonszepezden lévő panzióba indult vissza a 71-es út mellett. Két fiatalabb társa tíz perccel később szintén visszaindult a panzióba, de mivel jobban ismerték a környéket, egy másik úton megelőzték társukat. A nyomozás adatai szerint a barátok - akik korábban munkatársak is voltak - elhatározták, hogy megverik az idősebb férfit. Megvárták, majd a sötétben megverték és a földre került áldozattól elvették értékeit. A sértett életveszélyes sérülé- seket szenvedetett, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A nyomozás kezdeti szakaszában már a két fiatalabb ismerősre terelődött a gyanú, mert ellentmondásosan viselkedtek, sőt a rendőrségi kihallgatás elől is megszöktek. A két gyanúsított a bűncselekmény után két-három héttel önként jelentkezett a rendőrségen, és tulajdonképpen beismerő vallomást tett. A gyanúsítottak korábban kábítószerrel való visszaélés miatt már ismertek voltak a rendőrség előtt. A két fiatal barátsága korábbra tehető, ugyanazon a helyen voltak rehabilitációs kezelésen, ahonnan később megszöktek. A két fiatalt rablás mellett életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítja a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!