Rendőrségi

2014.03.28. 11:43

Nagyapját károsította meg

Nagyapját megkárosító gyanúsított ellen folytatott nyomozást zárt le a Pápai Rendőrkapitányság.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le az ellen a 19 éves csóti fiatalember ellen folytatott nyomozást, aki 2013 nyarán nagyapja bankszámláját jogosulatlanul saját célra használta A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2013 májusában és júniusában – a nagyapja bankszámlájának adatait ismerve – több alkalommal kiegyenlítette saját számláit, feltöltötte mobil egyenlegét és laptop táskát vásárolt. Az illetéktelen tranzakciókkal több, mint százezer forinttal károsította meg idős hozzátartozóját. Az elkövető gyanúsítottként tett vallomásában a cselekményt elismerte.

Elmondta, hogy egy ízben nagyapja arra kérte, hogy vegyen le pénzt a bankszámlájáról, ekkor szerezte meg a bankkártya számát és a hozzá tartozó PIN kódot. Az eljáró hatóság 2014. március 28-án vádemelési javaslattal küldte meg a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!