Rendőrségi

2010.12.27. 07:15

Tragédiával végződhetett volna

Megyei körkép – Megyénkben szerencsére eseménytelenül telt a karácsony három napja, pedig olyan esetek is történtek, amik tragédiával is végződhettek volna.

Tihanyi Tamás

A karácsony ideje alatt Veszprém megyében szerencsére nem történt eget verő tragédia. A mentősök főleg belgyógyászati esetekhez vonultak, a rendőrök csupán egy koccanásról tudtak, a katasztrófavédők szerencsés kimenetelű esethez vonultak.

Olyan esetek is történtek, amik tragédiával is végződhettek volna.

Szenteste rosszul érezte magát egy várpalotai család három tagja. Szédültek, hányingerük volt, ételmérgezésre gyanakodtak, ezért kihívták a mentőket. A helyszínen a mentők és a katasztrófavédők megállapították, a rosszullétet valószínűleg CO-mérgezés okozza, a szén-monoxid pedig a cserépkályhából származhat. A könnyen sérült családtagokat a veszprémi kórházba szállították. Ha nem időben jelentkeznek, akár többszörös tragédia is lehetett volna az esetből.

Hasonlóan szerencsés végkimenetelű baleset történt Ajkán, ahol egy családi ház ablakából hömpölygő füst miatt riasztották a tűzoltókat. A lánglovagok bemásztak az ablakon. A sűrű füstös helyiségben egy leégett adventi koszorút találtak, még oltaniuk sem kellett. A koszorú tüze nem terjedt tova, amit az időközben hazaérkező tulajdonos is megnyugvással vett tudomásul. Az alapos szellőztetésen túl mást nem kellett tenni, pedig akár a ház is a lángok martalékává válhatott volna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!