Varga Veronika és Réti Benedek

2022.06.28. 13:00

Világzene a Papírkutyában kedden

HV

KEDD, 20:00–21:30
Varga Veronika és Réti Benedek / Papírkutya
Papírkutya.Veszprém

Varga Veronika énekes-nagybőgős és Réti Benedek tangóharmonikás 2014 óta játszik együtt a délszláv és balkáni népek zenéjét újraértelmező Babra zenekarban - a 2020-as Womexen sikeresen fellépő világzenei együttes első lemezét a Fonó Records adta ki 2019-ben, 2022-ben pedig a lengyel Megitza nevű formációval közösen adták ki új albumukat Razem címmel. A megjelenést követően mindkét kiadvány a World Music Charts Europe tíz legjobb lemeze közé került.
Veronika és Benedek a balkáni kultúra szerelmesei. Habár rajongásuk mögött nem rejlenek családi szálak, mégis, legfőbb céljukként tűzték ki, hogy a lehető legéletszerűbben sajátítsák el ennek a térségnek zenei stílusait, hozzáadva mindehhez egyéni mikrokozmoszukat. Koncertjükön szerb, makedón, görög és bosnyák dallamok mellett a magyarországi déli szláv népek kedvelt dalait is megszólaltatják a Balkánon bevett kafana, vagyis a kávéházi zenélés hol melankolikus, hol örömtől könnyes-mámoros világát megidézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!