SÉTA

2011.08.25. 15:59

Asztaltársból sztárvendég

A SÉTA tábor során két olyan előadást is hallgathattunk érdeklődőként, amely során egy „sétás” diáktársunk mesélt a karrierjéről.

Napló Online

Az első nap Rozmán László mutatkozott be és a filmkészítés kulisszatitkaiba avatott be minket. A szombathelyi tanuló első sorban olyan filmeket mutatott be, amelyeket pályázatokra valamint országos versenyekre készített, de olyan is akadt köztünk, amely egy nyári alkotó tábor gyümölcse volt. Elsőként egy kortárs novella filmfeldolgozását tekinthettük meg, amivel az OKTV-n 11. helyezést ért el. Majd több nyomasztó hangvételű film után, zárásként egy kenyérsütő gépről készült burleszket nézhettünk meg. A fiatal rendezőnek és operatőrnek a színészekkel is szerencséje van, ugyanis iskolája drámatagozatosai között talált megfelelő alanyokat a filmjeihez.



A második napon Laci egyik jó barátja az ajkai Juhász Bálint, a Best FM főszerkesztője mesélt a rádió múltjáról és legnagyobb élményéről. Az előadása első felében bemutatta a társaság történetét – a megálmodástól, napjainkig -, majd ezután legnagyobb akciójukról a kolontári vörösiszapkatasztrófáról való tudósításról mesélt részleteket, valamint mutatott be olyan fotókat, amelyeket a magyar sajtón kívül, több külföldi cég is felhasznált. A két fárasztó hét munkájának eredményeként elnyerte az év rádiósa címet.


Hertner András
III. Béla Gimnázium, Műv. Szki. és AMI
Zirc

Séta - Sajtó és Tanulás - Keress minket, tekintsd meg fotóinkat a facebookon is!

További Veszprém megyei írások a Séta táborból


További Sétatérben megjelent anyagok

A Fejér megyei diákok írásai

A dunaújvárosi írások

A Vas megyei Séta tábor résztvevőinek munkái

Zalai megyei munkák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!