SÉTA

2012.05.13. 09:45

Lóitató kutakból lett egy csendes kis falu

Lókút - A falu, ahol élek, Lókút már a bronzkorban lakott volt. Az út mellett lóitató kutak voltak, innen a település neve.

Napló Online

Az első írásos említés 1758-ból ismert. Az 1700-as évek végén az Eszterházy család birtoka volt. A településen ma körülbelül 470-en élnek. A falu lakói békés környezetben élik mindennapjaikat. A lókútiak többsége beszéli az úgynevezett sváb nyelvet, ami nagyon hasonlít a németre. Az erdők és a mezők tökéletesek kisebb-nagyobb kirándulásokra, ősszel és tavasszal pedig gesztenye- vagy gombagyűjtésre.

Én is sok időt töltök a szabadban, a mezőn vagy a réten, ahol mindig gyönyörű látvány fogad. A falu lakói nagyon vallásosak, főleg az idősebbek, és máig tartják a hagyományokat, szokásokat. Azért szeretek Lókúton élni, mert kellemes a természet közelében lenni, és jó érzéssel tölt el a békés légkör, amit a falu teremt  számomra. Ajánlom a települést  mindenkinek, aki a nyugodt életet részesíti előnyben.
 
Hrubi Georgina
Reguly Antal
Szakképző Iskola, Zirc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!