Sport

2009.05.04. 02:29

Nyolcat számoltak a Mezőkövesdre

Balatonfüred - Feszült mérkőzésnek indult, aztán gálaelőadásba csapott át a Balatonfüred- Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda-találkozó a rájátszás első körében, ahol a hazaiak 28:20-as sikernek örülhettek.

nincs nev

BKC-Mezőkövesd 28:20 (14:10)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Ágnecz, Sipos. 

Balatonfüredi KC: SZATHMÁRI - Tombor 4 (1), BAKOS 4, Salamon, Kovács 3, Kis 1, PÁSZTOR 5. Csere: SZABÓ I., SZÁSZ (kapusok), HORVÁTH R. 2, Frey 3, HORVÁTH SZ. 3, Lelkes 3, Bakó. Edző: Velky Mihály. 
Mezőkövesdi KC: Szabó P. - Papics 2, Bécsi 3, Bajorhegyi 3, MILICSEVICS 4, FEKETE 4, Juhász 1. Csere: Tóth (kapus), Molnár, Rácz, Padla 1 (1), Zele, Nyeste 1. Edző: Rosta István.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2:0, 6.: 2:2, 11.: 6:5, 16.: 7:9, 24.: 11:9, 29.: 14:10, 40.: 19:12, 46.: 23:15, 51.: 26:16, 58.: 28:20.

Az 5-8. helyért zajló rájátszás első fordulójában a jelenlegi ötödik, négypontos Balatonfüredi KC a nyolcadik és egypontos Mezőkövesdet fogadta.

Pásztor duplájával kezdődött a derbi, de a hazaiak nem sokáig örülhettek, mert a 6. percre kiegyenlítettek a vendégek (2:2). Bakos emberhátrányból szerzett szép találatot - Kis pihent két percig -, s ezután 6:6-ig felváltva estek a gólok. Aztán két elpuskázott BKC-támadás után két góllal meglépett a Mezőkövesd (6:8). A 16. percig maradt ez a különbség, aztán riadót fújt Tombor és Frey, s góljaikkal máris 11:9 állt az eredményjelzőn. Ráadásul Szathmári is biztos kézzel fogta a lövéseket, fontos pillanatban még hétméterest is hárított. A félidő utolsó öt percében 3:1-es hazai roham következett, így megnyugtató, négygólos füredi előnnyel vonultak a csapatok a szünetre.

A szünetben a lelátón arról beszélgettek a drukkerek, a játékvezetők nem elég határozottak, s emiatt kissé feszültté vált a találkozó.

A második félidő egy páros kiállítással kezdődött: Kis és Rácz akaszkodott össze, ám előbbinek ez volt a harmadik kis büntetése, ezért pedig piros lap jár, így a lelátóról nézte tovább az ütközetet. 17:12 után négyperces gólcsend következett, mindkét oldalon több ziccer és biztos helyzet maradt ki, aztán Horváth Roland, aki egyébként is igen agilisan kézilabdázott ezen az estén, egy remek labdaszerzéssel és góllal jelezte, nem állt le a gólgyártás. 

A 40. percben már 19:12-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, s a mérkőzés kezdett gála jelleget ölteni. Szabó kapus elképesztő bravúrokat mutatott be, így aztán a BKC gyors egymásutánban több indításgólt is szerzett. A 49. percben már tíz volt a differencia, s a lelátón a szurkolók rászámoltak a vendégekre, majd zúgott a Játszik a Füred rigmus is. Velky edző pályára küldte a fiatal Bakót és a serdülőkorú Szász kapust is, aki bizony több nagyszerű védést is bemutatott. Vastaps és hatalmas éljenzés közepette zárult a találkozó, a Füred összességében rendkívül magabiztosan szerezte meg a két pontot és tovább őrzi ötödik helyét.

Velky Mihály: Jól védekeztünk, s a kapusaink is kiválóan védtek. Az első félidőben rengeteg ziccer kimaradt, ám a másodikban már jobban teljesítettünk.

Rosta István: Ahogy a siker, úgy a kudarc is közös. Úgy érzem, belealudtunk a rájátszás rajtjába, ébresztőt kell fújnunk. A figyelmünk sajnos minimális volt, amit a Füred profi módon kihasznált és a földbe döngölt minket.

A Balatonfüredi KC a rájátszás második fordulójában, szerdán 18 órai kezdettel a Debrecent fogadja, de ezúttal a veszprémi Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!