Sport

2010.02.23. 12:59

Tapolcai utánpótlás-vívósikerek

Tapolca - Több versenyen is megmérették magukat és igen eredményesen szerepeltek az utóbbi időszakban a Balaton Vívóklub utánpótláskorú párbajtőrözői.

Horváth Gábor

A Pécsen rendezett felnőtt, egyben junior és kadett válogató versenyen File Mátyást csak a válogatott kerettag versenyzők (például: Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter) előzték meg.

A tapolcaiak fiatalja a hetedik helyen végzett, s ezzel jelenleg negyedik pozícióban áll a junior világbajnokságra kvalifikáló ranglistán.

A pozsonyi Európai Kadet Körversenyen minőségi és nagyszámú mezőny, összesen 21 ország 202 sportolója gyűlt össze. A Balaton Vívóklubot két párbajtőröző is képviselte a legjobb nyolc között: Kiss Gergő ötödik, Csák Dániel pedig a hatodik helyen végzett. Előbbi a békéscsabai Puju Robintól kapott ki, utóbbit a végső győztes román Ciovica Lucian állította meg. A negyeddöntős trió jó egyéni eredményeinek köszönhetően Magyarország az olaszok és a svédek előtt megnyerte a csapatversenyt.

Kalácska Botond aranyérmet szerzett Gödöllőn a II. Hiper Kupa bambi és gyermek megmérettetésen. A bambi korosztályban (1998 január elseje után született) pástra lépő ifjú magabiztos vívással végzett az élen. A gyermek leányoknál a szintén tapolcai Monostori Sára nyolcadik lett, ő a későbbi győztes ellen szenvedett vereséget.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!