Sport

2010.09.21. 19:16

Vasárnapi futball

Megyei körkép - Már túl vannak a szezon első néhány fordulóján az alacsonyabb osztályú futballbajnokságok résztvevői. A hétvégi eredmények közlése mellett ezúttal három százszázalékos csapat képviselőjét is megszólaltattuk.

Horváth Gábor

Megye III

A megye III pápai körzetében egyetlen teljesen hibátlan együttes maradt. Az előző körben idegenben 7:5-re nyerő nyárádiak négy győzelemmel vezetik a C osztály tabelláját.

- A legutóbbi idényben rendkívül gyengén szerepeltünk, a totális fiatalítás és az osztályváltás viszont mindent megváltoztatott - válaszolta érdeklődésünkre Pajak Károly. Az edzői teendőket is ellátó elnök elmondta: nagyrészt a tavaly harmadik helyet elért, Nyulasi Jenő irányította tartalékcsapat tagjai alkotják a jelenlegi együttest.

- A játékosaink nagyon fiatalok és helyi származásúak, már serdülőkoruk óta együtt játszanak, összetartó baráti társaságot alkotnak. Remek eredményeket érnek el, de úgy érzem, két-három évre még szükségük van ahhoz, hogy igazán jó csapatot alkossanak. Szerencsére a közönség is egyre inkább érdeklődik a találkozóink iránt, ifiegyüttest is építünk és idővel szeretnénk magasabb osztályban szerepelni. A tabella elejére vártam az alakulatot, de ez a rajt kicsit meglepett, voltunk már megye II-ben is és utána sokat zuhant vissza a csapat, úgy érzem, most ismét felszálló ágba kerültünk  jelentette ki a Nyárád szakvezetője.

Eredmények, pápai körzet, A osztály, 5. forduló: Mezőlak-Nemesgörzsöny 0:1, Kéttornyúlak-Marcaltő 4:1, Kemenesszentpéter-Malomsok 2:0, Nagytevel-Pápateszér 1:1, Mihályháza-Bakonytamási 9:2. Az Adásztevel-Nagyacsád bajnoki elmaradt.

A bajnokság élmezőnye: 1. Pápateszér 13 pont, 2. Nemesgörzsöny 12 (17:6), 3. Mihályháza 12 (18:8), 4. Mezőlak 7.

B osztály, 5. forduló: Lovászpatona-Homokbödöge 0:3, Gic-Marcalgergelyi 0:3, Vanyola-Tapolcafő 4:1, Borsosgyőri ISE-Takácsi 2:2.

Az élmezőny: 1. Takácsi 11, 2. Homokbödöge 9, 3. Vanyola 8 (12:11), 4. Borsosgyőri SE 8 (12:14).

C osztály, 5. forduló: Pápai Termál FC-Gecse 3:1, Külsővat-Nyárád 5:7, Borsosgyőri SE-Dáka 0:2, Ganna-Döbrönte-Bakonyjákó 1:0, Magyargencs-Vaszar 1:2.

Az élmezőny: 1. Nyárád (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott) 12 (25:7), 2. Ganna-Döbrönte 12, 3. Bakonyjákó 9 (17:8), 4. Pápa Termál 9 (11:9).

Tapolcai körzet, 4. forduló: Csabrendek II-L.-istvánd-Uzsa 10:1, Káptalantóti-Balatonszepezd 7:1, Révfülöp-Nemesgulács 2:0. A Sümegprága-Gyulakeszi és a Monostorapáti-Szigliget mérkőzés elmaradt.

Az élmezőny: 1. Révfülöp 12, 2. Káptalantóti 10, 3. Csabrendek II. (egy meccsel kevesebb) 9, 4. Sümegprága (egy meccsel kevesebb) 7.

Megye IV

A megyei negyedik vonalban mindegyik csoportban hibátlan együttes áll az élen.

Az ajkai körzetben százzázalékos mérleggel rendelkező Kislőd a hétvégén idegenben gyűjtötte be a három pontot. - Remekül összeállt most a csapat  reagált megkeresésünkre Juhász Ervin elnök, aki 1994-ben alapította a klubot.

- Korábban az volt a tapasztalat, hogy ősszel kicsi a létszám és emiatt gyengén szereplünk, de idén ez másként van. Ebben az idényben a fiatalok vannak többségben a keretben és a rutinos játékosokkal kiegészülve jó teljesítményt nyújtanak. Nálunk nincsenek edzések, a társaság csak vasárnaponta, a mérkőzések alkalmával találkozik  nyilatkozta az elnök.

Ez a vasárnapi foci tehát igen eredményes Kislődön, ám a feljebblépés jelenleg nem aktuális kérdés a településen. Juhász Ervin elmondta: mint általában ezen a szinten, náluk sincs olyan szakember, aki az utánpótlással foglalkozna.

A veszprémi körzetben szereplő Márkó szintén maximális pontszámmal és imponáló gólkülönbséggel tölti be az éllovas pozíciót.

Molnár Gyula edző bízott a jó kezdésben, ám hangsúlyozza: a neheze még hátravan.

- Az előző idényben bronzérmesek lettünk és felkértek minket a megye II-es szereplésre, ám úgy döntöttünk, hogy inkább maradunk, megerősítjük a csapatot és megpróbálunk bajnokként továbblépni. Úgy néz ki, hogy az új igazolásokat sikerült beépíteni az együttesbe, jó rajtot vettünk, de tisztában vagyunk vele, az igazi rangadók még előttünk vannak. A legnagyobb vetélytársnak a Szentgált és a Herendet tartom, szerintem mellettük a Balatonakalinak és a Csajágnak van esélye arra, hogy ott legyen az élmezőnyben - foglalt össze a márkóiak szakvezetője.

Eredmények, ajkai körzet, 5. forduló: Karakószörcsök-Kislőd 0:3, Városlőd-Csögle 3:2, Somlóvásárhely-Tüskevár 4:4, Kolontár-Nagypirit 9:0, Káptalanfa-Kamond 1:4. Az Apácatorna-Dabrony meccs elmaradt.

Az élmezőny: 1. Kislőd 15, 2. Kamond 13, 3. Somlóvásárhely 10, 4. Káptalanfa 9.

Tapolcai körzet, 4. forduló: Lesencetomaj-Dabronc 3:1, Ukk-Gógánfa 4:0, Zalaerdőd-Nemesvita 0:2, Zánka-Hegymagas 11:4. A Sümeg VSE-Diszel meccs elmaradt.

Az élmezőny: 1. Tapolca VSE (egy meccsel kevesebb) 9 (13:2), 2. Ukk 9 (12:4), 3. Sümeg VSE (egy meccsel kevesebb) 9 (13:6), 4. Zánka 7.

A megye IV veszprémi körzetben már a hatodik fordulót játszották: Márkó-Hárskút 2:1, Eplény-Szentgál 1:2, B.-akali-Nemesvámos 0:8, B.-szőlős-Jásd 1:3, Porva-Litér 3:3, Olaszfalu-Csajág 3:0, Herend-Bakonynána 4:4.

Állás: 1. Márkó (öt meccs után) 15, 2. Szentgál 14, 3. Herend 13, 4. Jásd 12.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!