Sport

2011.02.08. 15:11

Dartos rekord a felnőtteknél

Megyei körkép - A dartosok a negyedik fordulóval folytatták a steel bajnokságot, miközben öt kategóriából kettőben már most bajnokot avathattak.

Novothny Ottó

A serdülők Pécselyen csaptak össze, míg az ifjúságiak és a felnőttek Zircen vetélkedtek.

Kaufmann Krisztián a Wings Dart Club válogatottja az utolsó fordulótól függetlenül megnyerte a megyei steel bajnokságot. A sportoló ezzel pályafutása tizenötödik megyebajnoki aranyérmét könyvelhette el, ami a tizenegy esztendős versenysorozat történetében rekord. Szintén megelőzhetetlen már a Dobos Bence-Király Dániel (Balatonszőlős) kettős az ifjúsági korcsoportban.

A legfiatalabbaknál a balatonszőlősi Kocsis Tamás nyerte a negyedik fordulót, második Liszi, harmadik Keresztes (mindketten Pécsely) lett. Az összetett listát Liszi Márk vezeti.

Az ifiknél Pomper Adrián (Sport DC) állhatott fel a dobogó tetejére, Dobos ezüst-, a badacsonytomaji Süle bronzérmet szerzett. Pomper az összetettben is az élen áll. Ugyanitt a párosoknál a Dobos-Király duó győzött. Őket a Smarandoiu-Tímári (Balatonszőlős) és a Kovács-Molnár (Badacsonytomaj) kettős követte.

A felnőtteknél Kaufmann diadalmaskodott, megelőzve a zirci Tax Tibort, harmadik helyen a szőlősi Lukács Tamás és a füredi Milos Mihály végzett. Párosban a Lukács-Sipos Tibor (B.szőlős, Balatonfüred) csapat nyert, a Kaufmann-Tax, Kardos-Milos (Balatonfüred) és Maser-Virág (Zirc) társulatok előtt. Itt a Kaufmann-Tax csapat várja az első helyen a folytatást.

Szintén ők ketten szerepeltek a nemzeti bajnokság steel szakágában Vecsésen. A 4. fordulóban mindketten az ötödik helyen zártak, míg összetettben Kaufmann ugyancsak ötödik, Tax a hetedik.

Az ötödik fordulót bonyolították le a Közép-Dunántúli magyar darts ligában Zircen. Tax nyert, győri Rucska és a két zirci Kaufmann és Freili előtt. Az összetettben is három zirci vezet, sorrendben Tax, Kaufmann, ifj. Kőműves Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!