Sport

2011.02.21. 20:18

Vb-n, Eb-n a tapolcaiak

Tapolca - Az SzL-Bau Balaton Vívóklub sportolói közül hárman is rangos versenyre kvalifikálták magukat a közelmúltban. File Mátyás hamarosan junior világbajnoki, Siklósi Enikő és Sáfár Cirill pedig kadett Európa-bajnoki résztvevő lesz.

Horváth Gábor

Az elmúlt hétvégén rendezett, budapesti Héraklész junior világkupán a magyar indulók közül a tapolcai központú SzL-Bau Balaton Vívóklub versenyzője, File Mátyás (edzője: Borosné Eitner Kinga) végzett a legelőkelőbb pozícióban. A szigligeti származású párbajtőröző a csaknem százhatvan fős mezőnyben remek vívással bronzérmet szerzett, miután sorrendben norvég, lengyel, illetve két francia vetélytársát is két vállra fektette. File végül a későbbi győztes olasz Lorenzo Bruttinitől kapott ki az elődöntőben, de ettől függetlenül a fiatal már biztos tagja az április elején rendezendő junior vb-re utazó magyar válogatott keretnek.

A kadett korosztálynak Pozsonyban tartották meg az év utolsó nemzetközi körversenyét: a tapolcaiak közül Siklósi Enikő a későbbi aranyérmestől vereséget szenvedve, az előkelő hetedik pozícióban zárt, a fiúknál Sáfár Cirill nyolcadik lett. Valamivel később a budapesti junior női válogató volt az utolsó olyan megmérettetés, amelynek eredménye beleszámított a kadett Eb-ranglistába. Itt mindkét "balatonos" induló döntős volt: Felker Adrienn bronzmedáliát szerzett, Siklósi pedig hatodikként végzett.

- Tanítványom, Enikő és a Borosné Eitner Kinga által felkészített Cirill a nemzetközi versenyeken elért döntős helyezéseikkel, valamint az egész éves kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően képviselhetik országunkat a március első hetében sorra kerülő kadett Eb-n. Az ausztriai Klagenfurtban rendezendő eseményen egyesületünk sportolói az egyéni és a csapatküzdelmekben is pályára lépnek - mondta el Szalay Gyöngyi edző.

A tapolcai vívással kapcsolatos további hír, hogy február 25. és 27. között Olimpici GP versenyt rendeznek a városban. A sportcsarnokban és a Batsányi gimnázium vívótermében az országos eseményen az utánpótlás párbajtőr négy korosztálya lép pástra. A viadal délelőtt 11 órakor veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!