Sport

2012.04.05. 12:33

Csupán tizenhárom másodpercnyire az aranyéremtől

Veszprém - A Cserhát hegységben, Bér térségében rendezték a tájfutók első idei országos bajnokságát, a hosszútávú megmérettetést. A legjobb Veszprém megyei Péntek Mátyás lett. A szeniorok ismét alaposan kitettek magukért.

Horváth Gábor

- A bozótos, meredek és helyenként sziklákkal tarkított terepen kemény pályákat tűztek ki a mezőny számára. Az utánpótlás és felnőtt kategóriákban tömegrajttal startolt a mezőny, így szoros csatában dőltek el a helyezések - közölte Molnár Péter, a megyei tájfutó szövetség elnöke.

Megtudtuk, a Veszprém megyeiek közül a legjobban a téli szezonban Veszprémből Balatonfüredre igazolt Péntek Mátyás szerepelt, aki az ifjúsági fiúk között mindössze 13 másodperc hátránnyal lett ezüstérmes.

A szenior kategóriákban hét érmet szereztek versenyzőink: kiemelkedett Cser Borbála, Ládi János és Kangasmaki Heikki, akik saját korosztályukban az első helyen végeztek.

Ami a további programot illeti, a tavaszi szezonban kupaversenyek következnek, majd júniusban az éjszakai országos bajnoksággal folytatódik a tájfutók idei versenysorozata.

Eredmények, Veszprém megyei pontszerzők, F18: 2. Péntek Mátyás (Balatonfüredi Sport Club).
F35: 4. Molnár Zoltán (Tapolcai Honvéd). F60: 1. Ládi János (Bakonyi Tájfutó Klub), ...3. Vitéz László (Balatonalmádi Herkules SE). F70: 2. Vass Tibor (Veszprémi Honvéd). F75: 1. Kangasmaki Heikki (Balatonfüredi Sport Club).

N55: 2. Wieder Ilona (Veszprémi Honvéd). N60: 4. Komár Béláné (Balatonalmádi Herkules SE). N65: 1. Cser Borbála (Balatonalmádi Herkules SE), 2. Gombkötő Zsuzsanna (Veszprémi Tájfutó Club).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!