Sport

2013.02.20. 18:26

Kétgólos kupavereséget szenvedett a Lombard Pápa

A labdarúgó Ligakupa középdöntőjének első fordulójában, szerdán a Ferencváros otthonában lépett pályára a Lombard Pápa, amely nem tudta meglepni riválisát.

Horváth Gábor

Ferencváros-Lombard 3:1 (2:0)

Albert Stadion, 1100 néző. V.: Andó-Szabó (Medovarszki, Kormányos).

Ferencvárosi TC: Jova - Alempijevic (Csilus), Besic, Batik, Sváb - Gyömbér - Jenner, Hakola, Józsi, Martinus (Peric) - Böde. Edző: Ricardo Moniz.

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy, Balogh, Tóth G., Németh - Tajthy - Quintero, Tóth B., Arszic - Maric, Beliczky (Király). Edző: Zsivóczky Gyula.

Gólszerző: Józsi, Jenner, Böde, illetve Maric.

A vendégeknél a friss szerzemények közül Beliczky és Tajthy is a kezdőcsapatban kapott helyett, a fővárosi csapatban Martinus bizonyíthatott.

A korábbi együttes ellen pályára lépő Beliczky rögtön a mérkőzés elején meg is villant, lövését Jovának kellett védenie. Ezt követően a hazaiak nyomása egyre nőtt, a Ferencváros több helyzetet is kidolgozott, majd nem sokkal a félidő vége előtt vezetést is szerzett.

A Lombard Pápából Goran Maric szépségdíjas találattal szépített a fővárosiak otthonában (Fotó: Penovác Károly)

A 40. percben Jenner beadása után Józsi György nem hibázott, 1:0.

A vendégek ahelyett, hogy magukhoz tértek volna, hamarosan még egy gólt kaptak.

A 44. percben Julian Jenner volt a végrehajtó, a holland középpályás Sváb passzát továbbította a hálóba, 2:1.

Fordulás után a Pápa szépíthetett volna, ám Maric remek, szinte száz százalékos helyzetben hibázott.

Ez meg is bosszulta magát. Az 50. percben Böde Dániel volt könyörtelen, a válogatott játékos közelről volt eredményes, 3:0.

Az 58. percben Goran Maric egy remekbe szabott találattal szépített és kialakította a végeredményt, 3:1.

A folytatásban inkább mezőnyjáték zajlott a pályán. Az együttesek teljesítményén és formáján jól látszott, hogy a Ligakupa inkább része a felkészülésnek, mint a tétmeccsek sorozatának.

Mindenesetre a szépítésnek köszönhetően a Lombard kivívhatja a legjobb négy közé jutást, a visszavágót március 6-án rendezik Pápán.

A nap rangadóján a Videoton FC 1:0 arányban legyőzte a Debrecen csapatát. Az Eger hazai pályán meglepetésre háromgólos győzelmet aratott a bajnokságban listavezető Győri ETO ellen, a Pécs szintén öt találatot hozó mérkőzésen múlta felül a Honvéd együttesét.

Eredmények: Videoton FC-Debreceni VSC 1:0 (0:0). Gólszerző: Nikolic 11-esből. Kiállítva: Ramos a 45. percben (DVSC).

Ege-rGyőri ETO 4:1 (2:0). G.: Horváth Z. 3, Takács (öngól), illetve Takács.

Pécs-Budapest Honvéd 3:2 (1:1). G.: Grumic, Wittrédi 2, ill. Diarra, Lanzafame. Kiállítva: Grumic a 90. percben (Pécs).

A visszavágókat március 6-án, szerdán rendezik. Az NB I-es pontvadászat a 18. fordulóval március 1-én folytatódik, a Pápa akkor is a Fradival találkozik.

Pápán elkezdett gyarapodni a keret

Heteken keresztül  arról számoltunk be, hogy a Lombard Pápa labdarúgó- csapatától melyik játékos hová távozik. Új érkezőkről viszont ritkán írtunk, az átigazolási időszakot viszont alaposan kihasználják a klubnál. Szerződést kötöttek Georges Griffiths elefántcsontparti, 23 esztendős támadóval. A spanyol Daniel Orozcoónak ajánlatot tett az egyesület, a korábban Görögországban futballozó játékos hamarosan visszaérkezik Pápára. A horvát Tino Lagatort tovább tesztelik, még egy lehetőséget kap a hétvégi, Dunaszerdahely elleni találkozón. A legérdekesebb hír, hogy a Veszprémben nevelkedett, majd a holland Twente utánpótlás-alakulatához távozott, korosztályos válogatott Szolga Máté is aláírt a Lombardhoz. A 20 esztendős játékos először mutatkozik be a hazai első osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!