Sport

2013.03.25. 13:34

Kitartásból jeles

Tizenöt ország 1100 futója nevezett a Budapesti Sportiroda szezonnyitó futóeseményére, a 6. Balaton és FélBalaton Szupermaratonra.

Napló sport

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a szupermaraton résztvevőit, meglehetősen zord, télies körülmények között rendezték meg a hagyományos tókerülő futást. A legmerészebbek egyéniben vállalkoztak a 195,4 kilométeres táv legyőzésére, de a szervezők arra is lehetőséget biztosítottak, hogy a távot párosban, csapatban teljesíthessék a nevezők, sőt a programban szerepelt napi szakasz és fél balatoni táv is, illetve negyedik alkalommal bonyolították le a MaratonFüredet, ahol értelemszerűen maratoni, vagyis 42,195 kilométeres megméretés várta a futókat. A magyar tengert leggyorsabban Steib Péter futotta körbe, aki 13:12:21 óra alatt ért körbe Siófoktól, Siófokig.

 

A hagyományos futást meglehetősen zord körülmények között rendezték meg idén (Fotó: Őszi Szilvia)

A nőknél Gyebnár Éva nyert 17:17:18 órával. A férfiaknál a csapatok összetett versenyét a Coca Cola Testébresztő triója nyerte új pályacsúccsal (11:49:26), míg a hölgyeknél a Csajok a promenádról elnevezésű váltó érdemelte ki az aranyérmet (16:06:29).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!