Sport

2013.04.21. 07:11

Gól nélkül, egyetlen pont került az Ajkához

Gólnélküli döntetlent játszott az FC Ajka a labdarúgó NB II 23. fordulójában. Az egy pont elég kevésnek tűnik, de egyelőre biztonságban érezheti magát a legjobb öt között.

Napló sport

FC Ajka_Sopron 0:0

Ajka, 350 néző. FC Ajka: Jánosa_ Sallér, Subicz, Pákai, Gunther _ Horváth Attila, Szabó Levente, Kanta (Czanik 71.), Sipos (Pavlitzky 63.) _ Sowunmi, Major. Edző: Németh Zoltán.  

Soproni VSE: Sásdi _ Fazakas, Vadas, Fazekas, Pintér _ Horváth András, Varga (Laczkovich 20.), Deme, Gaál _ Szabó László (Balázs 75.), Bali. Edző: Bűcs Zsolt.Sárga lapok: Szabó Levente a 84., ill. Laczkovich a 86. percben-A vendégek kezdtek lendületesebben, a 4. percben Szabó László szabadrúgását a léc alól tornázta ki Jánosa. A 8. percben jobboldali vendégszöglet utáni nagy kavarodásban a hazaiaknak a gólvonalról kellett menteni.

Az FC Ajka a 10. percben veszélyeztetett először, ekkor Kanta 20 méteres szabadrúgását hárította Sásdi. A másik oldalon Horváth András 14 méterről lőtt a jobb kapufa mellé. A 17. és 24. percben Gunther végezhetett el szabadrúgást, előző centikkel suhant el a léc fölött, a másikat a felső kapufa alól mentette Sásdi. Fél óra elteltével Fazakas kétszer is próbálkozott távolról, de Jánosának ezek a lövések nem okoztak gondot.

 


A félidő utolsó eseménye Gunther jobboldali szabadrúgása után Szabó Levente fejese, mely a léc fölött hagyta el a játékteret.Szünet után lanyhult az iram, a játék a két tizenhatos között folyt. Az ajkaiaknál volt többet a labda, ám igazi veszélyt nem jelentettek Sásdi kapujára. Egy esetben Szabó 14 méteres lövését blokkolták a soproni védők. Az utolsó szakaszban megélénkült a játék, a 77. percben Szabó Levente 25 méteres bombája jutott a jobb kapufa mellé, a másik oldalon Horváth András próbálkozott távolról, de ez a löket is cél t tévesztett. A 86. percben Majort szerelték az ötösön az utolsó pillanatban szögletre.

A sarokrúgás után Czanik lőhetett 15 méterről, de célt tévesztett.Jó iramú első félidő után, melyben a vendégek veszélyeztettek többet, a második játékrész színvonala messze elmaradt az NB II színvonalától. Hiába volt többet az Ajkánál a labda, Sásdinak semmi dolga nem akadt. Egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet.





Németh Zoltán: - Két azonos képességű csapat játszott, de nekünk vereséggel ér fel ez a döntetlen.

Bűcs Zsolt: - A döntetlen reális eredmény, ám nekünk több lehetőségünk volt, mint a hazaiaknak. Játékosaim derekasan küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!