Sport

2013.06.05. 11:23

Először Kuvait, majd szeptemberben vébéselejtező

A magyar labdarúgó válogatott levezető, vagy éppen felvezető összetartáson vesz részt. A néhány napos együttlét után Egervári Sándor alakulata Kuvait ellen lép pályára.

Novothny Ottó

A győri mérkőzés (csütörtök 20.30 órakor), természetesen még csak a felkészülés nevében szerveződött. Ezt követi a rövid nyári szünet, majd augusztus 14-én újabb edzőmeccs van a programban, a magyarok a cseheket fogadják. Ezután azonban kőkemény erőpróbák várnak a legjobb hazai futballistákra: szeptember 6-én a sorsdöntő világbajnoki selejtező Románia ellen idegenben, majd 10-én Észtország érkezik a magyarokhoz.

Koman Vladimir (b), Varga József (b2, háttal), Pátkai Máté (j2) és Priskin Tamás (j), a magyar labdarúgó-válogatott játékosai a Kuvait ellen készülő csapat edzésén a telki edzőközpontban (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Október 11-én Hollandiában lép pályára a csapat, hogy aztán 15-én itthon lejátssza utolsó vébéselejtezőjét is, ekkor Andorra lesz az ellenfél.

A keretből Pintér Ádám távozott sérülése miatt, a többiek viszont bizakodva várják a csütörtöki találkozót. Ott lesz újoncként Lovrencsics Gergő is, aki jelenleg a Lombard Pápa játékosa, de kölcsönben a lengyel Lech Poznanban szerepel.

A veszprémi Kádár Tamás már szinte állandó csapattag, ahogy a Pápán született Mészáros Norbert is mindig kap meghívót. Gyömbér Gábor sem ismeretlen a Veszprém megyei focikedvelőknek, hiszen évekig Pápán rúgta a labdát, ezúttal ő is bemutatkozhat a felnőttek között címeres mezben.

A csapat bizakodó, ugyanakkor érdekes lehet Juhász Roland véleménye, aki évekig Belgiumban játszott, most viszont a Videoton futballistájaként úgy látja javult a hazai NB I színvonala. Szeptemberben mindenesetre már éles meccsek várnak a magyarok válogatott labdarúgóira.

 

Pintér Ádám sérülés miatt hazament

A magyar keret, kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz).

Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)

Középpályások: Gyömbér Gábor (FTC), Kanta József (MTK Budapest), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza).

Támadók: Böde Dániel (FTC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Roda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!