Sport

2013.06.03. 12:26

Kettőszáznál többen judóztak

Éppen húsz esztendővel ezelőtt alakult meg a pápai Bakony Judo Klub. A kerek évszámra az I. Bakony kupa megrendezésével emlékeztek az alapítók, Balikó András, Végh József, Vadas Mercedes.

Novothny Ottó

A nemzetközi versenyre húsz klub (közöttük volt a szlovák Galánta) fogadta el a meghívást, összesen 218-an léptek tatamikra.

A Veszprém megyei színeket a házigazdák mellett a Dózsa JSE (Pápa), a Veszprémi JSE (Veszprém), a Simon ÖJK (Tapolca), a Ronin JSK (Balatonfüred), az FT Diák JK (Ajka), a Vincze JK (Zirc) és a Mezőlaki iskola DSK képviselte.

Férfiaknál és nőknél hat korcsoportban versengtek a résztvevők, összesen hetvenhárom súlycsoportban hirdettek helyezetteket a házigazdák.

Győztesek, illetve legjobb Veszprém megyei eredmények a különböző súlycsoportokban.

Férfi, földharc: Bartus (Balatonfüred), Piriti (Bakony, Pápa), Mezei (Bakony), Pénzes (Bakony), Joó (KSI).

U17: 2. Bognár  (Zirc), 2. Balikó (Bakony), Deák (Mezőlak), 3. Sági (Bakony).

U15: 2. Sutyor (Bakony), Vajda Gy. (Zirc), 2. Mezei (Mezőlak), John (Veszprém), Hajdú (Veszprém), Fehér (Veszprém).

U13: Sipos (Tapolca), Klein (Mezőlak), 3. Nakada (Ajka), 3. Kékesi (Veszprém), Vajda B. (Zirc), 2. Rujzam (Bakony), 3. Horváth és Farkas mindketten Tapolca), 3. Rédling (Bakony).

U11: Tóth (Dózsa, Pápa), 2. Buda (Zirc), Takács (Veszprém), Székely (Balatonfüred), 2. Piros (Ajka), Handák (Balatonfüred), Horváth Cs. (Tapolca).

U9: Szalai (Tapolca), Szántó (Tapolca), 3. Cseh (Tapolca), Kalla (Tapolca), 2. Frantál (Veszprém), Décsi (Veszprém), Dékány (Bakony), Németh (Veszprém).

Nők, földharc: Sárkány (Ajka), Vörös (Bakony).

U17: Laman (Bakony), Vörös (Bakony).

U15: Zámolya (Dózsa, Pápa), Balikó (Bakony).

U13: Telbisz (Dózsa), Bartus (Balatonfüred), Takács (Mezőlak), Tóth (Bakony), Pintér (Bakony).

U11: Gacs (Tapolca), Nakada (Ajka), Horváth (Veszprém), Mezei (Mezőlak), Farkas (Tapolca).

U9-es korcsoport: Segesdi Zina (Veszprém), Segesdi Zoé (Veszprém), Segesdi Niké  (Veszprém), Vajda (Zirc), 2. Buda (Zirc), Medve (Simon, Tapolca).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!