Sport

2013.07.22. 12:30

Laser vb és Eb - Virág Flóra a bő élcsoportban

A legjobban szereplő magyar versenyző, Virág Flóra a 21. helyen végzett a Laser hajóosztály U21-es világbajnokságán, Balatonfüreden.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a fiatal vitorlázó, aki egy héttel korábban a 18 év alattiak mezőnyében, Laser 4.7-ben nyolcadik volt, a három évvel idősebbek között is helyt állt: négy futamban is a legjobb tíz közé került a 91 hajót számláló mezőnyben, az utolsóban, a legerősebbeket felvonultató Arany csoportban pedig másodikként zárt. Összetettbeli 21. helye az Európa-bajnoki összevetésben a 19. pozícióra volt elég.

Balaton Laser Worlds 2013 verseny hajói Balatonfürednél (ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor)

A világ- és Európa-bajnoki címet a nőknél (Laser Radial) a német Svenja Weger harcolta ki. A férfiaknál (Laser Standard) az ausztrál Mitchell Kennedy lett a világbajnok, a második helyen végző norvég Hermann Tomasgaard pedig az Európa-bajnok. Az U19-es korosztályban a német Theodor Bauer győzött a Groupama-OTP Balaton Laser Worlds-ön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!